Bodrum Gündem

BODRUM DA GENÇLİK FESTİVALİ

27.09.2009
0
A+
A-

Yalnızca Türkiye nin değil tüm dünyanın gözü üstünde bir kent olan Bodrum da değişik alanlarda bir dolu etkinlikler, yarışmalar ve festivaller yapılır ama nedense salt gençlere yönelik ciddi bir festival organizasyonu yapılmıyor.

Oysa böyle bir festival hem gençlere önemli bir olanak yaratır, bu alanda da Bodrum’u uluslar arası medyaya taşır, hem de yarımada için ciddi bir ekonomik hareketlilik sağlar.


İstanbul Hazerfan havaalanı çevresinde yıllardır yapılan, on binlerce gencin, yüzlerce amatör müzik grubunun katıldığı organizasyonun bir benzeri şimdi Anadolu yakasında Formula pistlerinin olduğu bölgede gerçekleştiriliyor.


Görünen o ki, bu gençlik festivalleri giderek Anadolu’ya da yayılacak.


Bodrum yarımadası bu tür bir festival için en ideal yerlerden biridir. Başta Bodrum Belediyesi olmak üzere, Bodrum Ticaret Odası, yakın Belde Belediyeleri, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilecek böyle bir organizasyona özel kuruluşlardan sponsor bulmak da çok zor olmaz.


Ayrıca Bodruma Üniversite İsteyenler de gençlere yönelik böyle bir organizasyona destek verecekleri gibi yeni hizmet binasında eğitime başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi de bu organizasyonun dinamik gücünü oluşturabilir.


Artık sıradan, günü kurtarmak adına geleneksel kimi organizasyonlar Bodrum’ a yetmiyor. Bodrum’ a dünya çapında ses getirecek, ciddi, büyük organizasyonlar yakışır. Topamax 100 mg


Bu konuda en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Ancak bilindiği üzere Belediyeler, Birlik olma, güçlerini birleştirme yerine siyasal ve kişisel beklentilerin arenası haline geldi.


Politik çıkarlar, kişisel egoların tatmini, ne yazık ki yarımadanın gelişimi ve çıkarlarının önüne geçti.


 


Belki de uluslar arası düzeyde bir organizasyon için güç birliği yapma zorunluluğu, Belediye Başkanlarını yeniden bir araya getirir ve belki de bir kangren haline gelen Belediyeler Birliği sorununa çözüm bulma şansını da yaratır. generic Kamagra


Önerdiğim Ulusal ya da Uluslar arası boyuttaki bir Gençlik Festivalinin yanında kardeş kentlerle yapılacak kültürel ve sportif etkinlikler turizm sezonu dışında yarımada esnafının biraz da olsa nefes almasına olanak sağlayacaktır.


Antalya çevresinde futbol takımları için oluşturulan çok amaçlı kamp merkezleri benzeri tesis ve işletmeler Bodrum için en uygun yatırım alanlarıdır. Gerek iklimi, gerekse ulaşım kolaylıkları nedeniyle Bodrum yarımadası spor kulüplerinin tercih edeceği bir bölge olabilir.


Ancak şimdiye kadar hiçbir belediyenin böyle bir projeyi gündeme aldığı görülmediği gibi 12 ay turizm iddiasıyla yola çıkan Bodrum Belediye Başkanının cebinde de buna benzer tek bir proje görünmüyor.


Bir dünya kenti olmaya aday Bodrum’ un vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı var. Salt günü kurtarmak adına yapılan organizasyonlar belki medyada bodrum’ un adını duyurabilir ama Bodrum halkına ve esnafına somut hiçbir şey kazandırmıyor.


Henüz belki daha etkisi tam olarak görünmüyor ama şimdiden asılmaya başlayan kiralık, satılık, devredilecek ilanları inanılmaz biçimde artacak ve bu olumsuz ekonomik gerçek esnafla birlikte tüm Bodrumluların yüzünde tokat gibi patlayacaktır. Propranolol 20mg


Bu durum yalnızca bu mevsime özgü değildir. Alternatif projeler devreye sokulmazsa Bodrum’ da ticaret de turizm de çok zor durumdadır.


Gerek hükümet yetkililerinin, gerekse yerel yöneticilerin bu gerçeği görerek, gerekli önlemleri almaları gerekir.


Aksi halde bugün basit gibi görünen sarsıntılar, yarın deprem etkisi gösterir ki, ardından gelecek tsunami dalgası hepimizi yutar.


[email protected]  

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.