Bodrum Gündem

Halikarnas Üniversitesine Doğru

27.09.2009
0
A+
A-

Bilim İnsanları Bodrumu mesken tuttular.

Türk Fizik Derneği 26. Uluslararası Fizik Kongresi, 24 – 27 Eylül 2009 tarihleri arasında Bodrum Kaymakamlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu,  Bodrum Belediyesi ve 11 Üniversitemizin destekleri ile yine Bodrum’da yapıldı.


 


Kongrenin misafirleri geldikleri akşam bir kokteyl ile “HALİKARNAS DİSCO”da karşılandı. Görüntüden etkilenmemek mümkün değildi. Eğlencenin merkezi olarak bilinen mekan onlarca bilim insanı ile dolunca bizde haber başlığını “HALİKARNAS ÜNİVERSİTESİ” olarak yayınladık.


 


Kongre başladı, katılımcılar sunumlarını yaptılar.


 


buy Dapoxetine

Takip ettiğimiz sunumlarda bir proje dikkatleri üzerine topladı. Önümüzdeki 10-15 yıl içinde büyük bir deprem beklentisi olan ülkemiz için önemli bir projeydi bu. Projeyi Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözbebeği olan Hava Harp Okulu öğrencileri hazırlamışlar. Projenin adı “TSUNAMİ ERKEN UYARI SİSTEMİ”. Yani depremi önceden tespit ederek önlem almayı sağlayacak ve binlerce insanımızın canını kurtaracak önemli bir proje. Bu proje ile ilgili olarak geniş bilgiyi www.bodrumgundem.com da okuyabilirsiniz.


 

treat adenoma of prostate

Natrexone order Bu projede önemli ikinci nokta ise Türkiye Ekonomisine olan büyük katkısıdır. Pasifik’teki ülkeler bu projeyi 130 milyon dolara mal etmişler ve diğer ülkelere satıyorlar. Oysa bizim öğrencilerimiz aynı sistemi 10 bin dolara mal ediyorlar. Bu Türkiye’ye çok önemli bir ekonomik katkı sağlayacaktır.


 


Bu bağlamda bir önerim var.


Bu projeyi Bodrum’da sunulduğu için sahiplenelim ve Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Bodrum  Sivil Toplum Örgütleri (BODER, BOSİAD, BESİAD, BOYTAV vb.) veya Bodrum Belediyesi olarak sponsor olalım. Böylelikle bu sistem önümüzdeki günlerde kullanıma başladığında tüm Türkiye, Bodrum’lular sponsorluğunda gerçekleşmiştir desin.


 


Bundan daha güzel bir tanıtım olabilir mi?


 


Bu organizasyon için emek veren kurumlara ve kişilere çok teşekkür ediyoruz. Özellikle, Prof. Dr. Metin Arık  ve Prof. .Dr. Baki Akkuş’a Bodrum’a kattıkları değer için, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve BODER’e bu organizasyonda çok emek harcadıkları ve başardıkları için Bodrum’da yaşayanlar adına teşekkür ediyoruz.


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.