Bodrum Gündem

Mehmet Kocadon KENT TV nin Mühürlenmesi İle ilgili BASIN AÇIKLAMASI…

Kent Tv geçtiğimiz Cuma günü mühürlenmişti. Üç gündür süren sessizlikten sonra bu gün Mehmet Kocadon basın açıklaması yaptı.

Mehmet Kocadon KENT TV nin Mühürlenmesi İle ilgili BASIN AÇIKLAMASI…
29.09.2009
0
A+
A-

buy Viagra

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′un konu ile ilgili basın açıklaması şöyledir.

 

“Bilindiği gibi ilçemizde yayın yapan Kent TV isimli medya kuruluşu ile ilgili belediyemiz tarafından 2 kez işlem yapılmıştır. İlk işlem, söz konusu medya kuruluşunun faaliyet yürüttüğü binanın kaçak bölümlerine yönelikti. 2. işlem ise aynı zamanda ticari bir işletme vasfı taşıyan kuruluşun “işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı” olmamasına dönük oldu. Geçtiğimiz Cuma günü, 1608 sayılı Yasanın 1. maddesine göre belediyemiz tarafından yapılan mühürleme işlemi yasaldır.

Colchicine online  


purchase Indocin online Ancak bahse konu medya kuruluşu sorumlusu tarafından, kamuoyunda algılama hatası ve bilgi karatması yaşatılmak isteniyor. Söz konusu medyanın sahibi, Bodrum Belediyesi, Kent TV’yi mühürlemekle basın özgürlüğünü zedelemiştir türünden haber ve görüş yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Oysa radyo ve televizyonların yayınını sürdürmesini ya da kapanmasını belirleyen yerel yönetimler değil, doğrudan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’dur. RTÜK’ün görev alanına, belediyemizin her hangi bir müdahalesi söz konusu olamaz. Ancak faaliyet alanı ne olursa olsun belediyemiz, kendi mücavir alanları içerisindeki tüm yapıların yasallığı ve işletme ruhsatları ile doğrudan ilgilidir. Kent TV’ye yönelik, belediyemiz tarafından yapılan işlem de bu doğrultudadır. Aksine bunu gerçekleştirmediğimiz noktada, yasalara ve siz değerli kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiş olurduk.


 


Değerli halkımızın ve kendisini bir takım güç odağı yerine koyanların bilmesi gereken bir gerçek vardır. Bodrum Belediyesi olarak yapmış olduğumuz uygulama ve icraatlarda hiç kimse ya da kurum, özel bir imtiyaz sahibi olamaz. Vatandaşımıza ne uygulanıyorsa, kendisini ayrıcalıklı görenlere de aynı şey uygulanacaktır. Hiçbir zaman çifte standartlı uygulamamız ve yaklaşımız olamayacaktır. Biz kimsenin özel durumuna göre yasa uygulaması yapamayız. Ancak belli tolerans ve inisiyatif kullanma durumunda, kentimizde yaşayanlardan yana esneklik ve hoşgörü kullanma tavrımız elbette vardır. Ancak bu konuda, söz konusu medyanın tek bir pozitif adımına tanık olmadık.


 

Basın özgürlüğü meselesine gelince, bu bizim en çok üzerinde hassasiyetle durduğumuz, önem arz eden bir durumdur. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde, demokrasiden söz edilemez. Bizzat ben, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olarak, yazılarından ve fikirlerinden dolayı yargılanan basın emekçilerinin her zaman yanında olmuşumdur. Basınımızın güzide temsilcileri tarafından, bu tavrımızdan dolayı onore edilmiş, övgüye değer bulunmuşuzdur. Şu anda Kent TV yayını kesilmemiştir. Yasal bir binaya geçtiği anda ve ruhsat sorununu çözdüğü anda yayınına tekrar başlayabilir. Ayrıca kaçak yapılar ve ruhsatsız işletmeler konusunda yayın yapan bir medyanın kendisinin bu konuda zaaflı olmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yerel iktidarımız boyunca “Basın özgürlüğü ve kamuoyunun haber alma hakkı” üzerinde hassasiyetle duracağımız bir konu olacaktır. ”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.