Bodrum Gündem

BODRUMUN ŞANSI

04.10.2009
0
A+
A-

Bodrum Yarımadasının ana iş konusu olan turizm ve alt sektörleri uzun süredir yeterli randımanla çalışmamaktadır.


Daha kaliteli turisti çekmek, tesisleri modernleştirmek, alternatif turizm seçenekleri ortaya çıkartmak çabaları sürerken geçen ay Kempinski Otelde gerçekleşen panelin neticelerinin alınmaya başlaması sektörde iyimser olduğu kadar kötümser yorumlara da sebep oldu.


 


İlk gelen haberlerde Sunexpress hava yolunun 2010 ve 2011 yılları için kış aylarında Almanya-Frankfurt ve Münih’ten tarifeli seferler koyduğu şeklindeydi. Bunu çok büyük sevinçle karşılayan bazı turizmcilere karşılık tedbirli ve kötümser yaklaşanlar da oldu. 3 Ekim Cumartesi günü Bodrum Ticaret Odası’nın düzenlediği SWOT Analizi toplantısında kötümser olan bazı yöneticiler Sunexpress’in kısa sürede zarar ederek seferleri kaldırabileceğini düşündüklerini beyan ettiler. Bu kötümser ve sığ düşünceyi iki hafta önce yazdığım kuyruğunu kovalayan yavru kedi hikayesine benzettim.


 


Bu kötümserlik neyse ki daha geniş düşünen ve ileriye bakan diğer iş adamlarını fazla etkilemedi. Bunun üzerine bu yazıyı yazarak bazı gerçekleri bir araya toplayarak Bodrum’lu turizmcilere fikir vermeyi düşündüm.


 


Eğer bir uçak firması kış aylarında Frankfurt ve Münih’ten Bodrum’a direk uçuşlar koyduysa ve bunu 2010 ve 2011 yıllarını hedefleyerek uzun vadeli düşünmüşse Bodrumluların işe sahip çıkması ve eksiklerini gidermesi, ele geçen bu fırsatı değerlendirmesi gerekmektedir. Kötümser yaklaşımlar hiç fayda getirmeyecektir. Buy cheap Lasix


misoprostol tablets

 


Kış aylarında Bodrum’un yaşadığı olumsuzlukları hepimiz bilmekteyiz. Kışın açık olan otellerimizin teknik yeterliliği endişe vericidir. Çarşıdaki birçok dükkanın kapalı olması kötü puandır ama yaşanan bir evrimdir, yaşanmak zorundadır ve buna ayak uyduranlar sonunda gülen taraf olacaktır.


Bu işin altından kalkabilmek için birçok resmi ve özel kurumun birlikte çalışması gerekmektedir.


 


Örneğin kışın açık olan çarşı esnafına bazı desteklerin verilmesi ve onların teşvik edilmesi gereklidir. Aynı şekilde kışın açık olan turistik tesislerin de mevsime şartlarına uygun önlemler alması ve bunu yapabilmek için gerekli kurumlardan destek görmeleri şarttır. Bu anlamda gerekli kurumları düşünmeye, plan hazırlamaya ve üzerlerine düşen bu tarihi görevi yerine getirmeye davet ediyorum. Bu şans her zaman karşımıza çıkmayacaktır. Bu cesur insanları küstürmemeliyiz.


 


Order Retin-A Sunexpress firmasının kış uçuşlarının desteklenmesi için acenteler bazında çalışmalar yaptığı muhakkaktır ama Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü (eski Kaymakamımız) Sayın Cumhur Güven Taşbaşı’nın bu konuya destek olmak için verdiği sözü de unutmamalıyız. Almanya pazarını tekrar kazanmak için büyük bir fırsat doğmuştur. Büyük bir şans eseri olarak Bodrum’un eski ve kıymetli bir Kaymakamı’nın bu gün o makamda bulunmasını akıllıca değerlendirmek gerekmektedir. Unutmayalım ki problemlerimizi bizden daha iyi bilen biri orada bizim harekete geçmemizi beklemektedir.


 


Buna ek olan başka bir kuvvetli yanımız yeni kurulan GEKA’dır. Güney Ege Kalkınma Ajansında Bodrum’u temsil eden, Bodrum’un içinden yetişmiş, problemleri çok yakından tanıyan Sayın Zeki Köylü bulunmaktadır. Ayrıca Bodrum’u temsilen o komiteye seçilen bir sivil toplum örgütü olan BOSİAD’ın sözcüsü olarak Sayın Kıvanç Esendemir bizi GEKA’da temsil etmektedir.


Gene büyük bir şans eseri olarak Kalkınma Ajansları’nın başında Ankara’da Bodrum’un sorunlarını yakından tanıyan bir isim olan Sayın Zekeriya Şarbak bulunmaktadır. Bilindiği gibi Zekeriya Bey 2007 yılında BOSİAD’ın yaptığı VİZYON 2023” Sempozyumuna İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak katılmış ve önemli bir tespitte bulunarak Bodrum’un sorunun “yönetimsel” olduğunu ifade etmiş, bu kadar çok belediyeye bölünerek bir birlik sağlanamayacağını savunmuştu.


 


İşte Bodrum’u bu kadar yakından tanıyan birinin daha Ankara’da bizlere yardım etmeye hazır durumda proje beklediğini düşünürsek kötümser olup, her şeyi tenkit edip etrafımıza negatif sinyaller yaymak yerine proje üretmek ve birlik olmak gerektiğini anlamalıyız. Eski kısır ve sığ siyasi saplantılarımızdan kurtulalım lütfen.


 


Bodrum’u yönetenlere bu köşeden yüksek sesle seslenmek istiyorum:


ZAMAN YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANIDIR.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.