Bodrum Gündem

KILIÇ BALIK MARKET, PERAKENDE SEKTÖRÜNDE DE GÜÇLÜ…

Kılıç Balık, perakende sektöründe kendine özgü ve kaliteyi öne çıkaran Kılıç Balık Market konseptini oluşturdu

KILIÇ BALIK MARKET, PERAKENDE SEKTÖRÜNDE DE GÜÇLÜ…
11.10.2009
0
A+
A-


Kılıç Holding, Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alıyor. Bodrum’un en büyük şirketi yeni bir proje ile hem Bodrum ekonomisine katma değer sağlıyor, hem de Bodrum tanıtımı yapıyor.



“Kılıç Balık Market” merkez mağazası dışında İzmir’de iki mağaza daha hizmet veriyor. Balık ve balık ürünleri başta olmak üzere, çapraz ihtiyaçları mağazalarında tüketicilerin hizmetine sunuyor. “Kılıç Balık Market”lerine girdiğinizde balık ile birlikte içecek, meze gibi ürünlerin yanında, mangal, mangal kömürü bile satılmakta.


 

cheap Clonidine

Kılıç Balık Marketler Müdürü Levent Pekmezci ile sektör ve hizmetleri ile ilgili bir söyleşi yaptık. Çok ilginç ve güzel bilgiler aldık.


  purchase Lamisil online


Bodrum Gündem: Bodrum’un en büyük firması olarak perakende sektöründe “Balık Marketler” ile adınız anılmaya başlandı. Bu çok farklı bir konsept. Süreç nasıl gelişti ve hedefleriniz nelerdir?


Perakendecilik alanında öncelikle ana ürünümüz olan balık satışı hedeflenmektedir. Ancak market konumumuz nedeni ile bu bölgedeki tüketicilere, hizmeti amaçladık. Seyahat eden yani Bodrum’dan tatil dönüşü yapanlara ya da havalimanına giden/gelenlere balık ve market ihtiyaçlarını gidermek için, hizmet vermekteyiz. Çapraz ürün oluşumu sağlamakla başladık. Balık alanlar, içecek alır, mangal alır, kömür alır derken ürünlerimiz genişledi ve birçok ürünü bulundurur hale geldik.


Ürünlerimizi çok titiz davrandık ve belli bir kalite standardı geliştirdik. Marketimizde sunduğumuz ürünleri seçerken tazelik ve özel ürünler olmasına dikkat ettik. Yerel ürünlere öncelik verdik. Bu şekilde özel bir market haline geldik.


 


Bodrum Gündem: Hedefiniz Zincir Mağazalar haline mi dönüşmek?


İlk hedefimiz “Balık Market” konseptini oluşturmak elbette. Ancak süreç içinde zincirler oluşmaya başlayacaktır. Ancak bu mega marketler düzeyinde ve anlayışında değil. Balık marketleri ve balık ile beraber anılacak ürünleri kapsayacak marketler.


Böylelikle bizim ürettiğimiz ve bizim kalite standartlarımıza uygun çapraz ürünleri tüketiciye gönül rahatlığı ile sunarak farklılığı getiriyoruz. Zincir market oluşumunda da kaliteden ödün vermeden ve “Kılıç Balık Market” özeliyle hareket edeceğiz. Yani çok büyük değil, ama çok özel olacağız.


 


Bodrum Gündem: Kılıç balık bir “Bodrum Markası”. Balık marketleriniz çoğalacak mı, planlarınız nedir?


Türkiye çapında 30 Balık Market açmayı hedeflemekteyiz. Merkez Bodrum’da henüz bir marketimiz yok ancak, büyük marketlerin birisinde balık reyonunu işletiyoruz. Havalimanı yolundaki Kemikler mevkiinde, merkez mağazamız ve bu konsepte benzer iki noktada İzmir Karşıyaka ve Bostanlıda var. Önümüzdeki günlerde İzmir’e bir market daha açılması planlanmaktadır.


 


generic Retin-A

Bodrum Gündem: Bodrum’da büyük marketlerden birindeki işletmeniz güvenli balık almak için en uygun nokta olarak biliniyor. Merkez mağazanız benzeri bir mağazayı Bodrum’un merkezinde de açacak mısınız?


Bodrum’da balıkçı çok, ancak biz hijyen ve sunum açısından güven sağlayan, uygun fiyattan balık ve ürünlerini alabileceği ve markamızı öne çıkaran bir “Balık Market” açacağız.


 


Bodrum Gündem: Bu çok önemli bir proje, Bodrum markası “Balık Market”. Bodrum’da, Bodrum’a özgü bir market çalışması için Ticaret Odası veya Bodrum Belediyesi ile bir temas kurdunuz mu?


Henüz böyle bir temas kurulmadı. Global krizin etkileri nedeni ile bir süre bu konuyu bekletmek durumundayız.


 


Bodrum Gündem: Franchising vermeyi düşünüyor musunuz?


Bu konuda bir düşüncemiz yok. Franchising biraz risklidir. Çünkü bahsettiğimiz ürün balık. Kontrolü sizin dışınızda kalabilir. Balık söz konusu olduğunda çok hassas olmak durumundasınız. Bilinen bir markasınız, güvenilir bir markasınız, o nedenle kendi işletmelerimizi açmak daha akılcı geliyor. Çünkü kontrolü sizin elinizde.


 


Bodrum Gündem: Balık sektörü Global krizlerden nasıl etkileniyor?


Her şey maliyet ile alakalıdır. Krizler, elbette her sektörü etkilemektedir. Ancak balık çok yüksek oranda etkilenmiyor. Çünkü insanlar balık tüketim eğilimleri her zaman var oluyor.


 


Bodrum Gündem: Bodrum’un en büyük yerel firması Kılıç Balık, bunun avantajları ve dezavantajları var mı?


Sürdürülebilir ve güvenilir olmak daha önemli. Bodrum otel ve restaurantları çoğunlukla bizi tercih ediyor. Bu sadece yerel olduğumuz için değil, hizmet kalitesi ve güven ile ilişkili. Bu konuda önümüzdeki günlerde yeni marketing sitemi ile hizmetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Yerel olmamızın en önemli avantajı günlük balık garantisidir.


 


Bodrum Gündem: Kültür balıkları konusunda kendi markasını oluşturup sunan başka firmalar var mı?


Kılıç Balık Market Konsepti, bu konuda tek markadır. Bunu deneyenler oldu ama başaramadılar.


 


Bodrum Gündem: Balık çeşitlerini artırmak konusunda bir çalışmanız olacak mı?


Bizim en önemli prensibimiz, balık hasat edildiği gün akşamına kadar tüketicinin masasında olmasındır. Kılıç Balık Market olarak, olmazsa olmaz standartlarımız var. Öyle çeşit olsun diye her balığı mağazamıza sokamayız. Bizim başarımız da buradan geliyor.


Balık çeşidini artırmak için birçok yöntem var. İzmir halinden siparişi verirsiniz 100 çeşit balığı koyarsınız. O zaman standartlarınız düşer, kalitenizi kontrol edemezsiniz. Bu nedenle bizdeki çeşitler markamıza yakışan kalitede olmak zorundadır.


Örneğin, Mağazamızda Karadeniz hamsisi satıyoruz dediğimizde, o hamsi mutlaka Karadeniz’den gelmelidir. Bizde hamsiyi Trabzon’dan getiriyoruz. Bu kadar net. Karadeniz hamsisi diye Marmara hamsisi satmayız.


Bodrum yerel balıklarını da balıkçılar, mağazamıza getirirler. Bizim belli alım  kriterlerimiz vardır, onlara uygun olanlarını alır ve tüketiciye sunarız. Böylelikle bölgedeki balıkçılara da katma değer sağlarız. Mağazamızda Bodrum yerel ürünlerine mutlaka yer ayırıyoruz.


 


Bodrum Gündem: Mağazanızda Bodrum’a özgü yerel ürünlere de yer veriyor musunuz?


Elbette, bu bizim özel yapımız gereğidir. Bu ürünleri Bodrum Mağazamız dışında diğer mağazalarımızda da satıyoruz. Böylece Bodrum ürünlerini tanıtıp yaygınlaştırmış oluyoruz. Örneğin, zeytin, zeytinyağı, mandalina gazozu mağazamızın başköşesinde yerini almıştır.


Ayrıca, Türkiye’nin birkaç noktasından da çok özel ürünleri getiriyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz.


 


Bodrum Gündem: Bodrum için çok önemlisiniz, Bodrum’a katkılarınızın devamını diliyoruz.


Bodrum için hizmet etmeye devam edeceğiz, kuşkunuz olmasın.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.