Bodrum Gündem

GÖREVDEN ALINMAYA KÜSKÜNLÜK YOK..

22 Ekimde görevden alınan Bodrum CHP ilçe Yönetim Kurulu Haksız bir karar, ama küsmeden çalışmaya devam edeceğiz dedi.

GÖREVDEN ALINMAYA KÜSKÜNLÜK YOK..
23.10.2009
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulunun görevden alınması ile CHP içinde hareket yoğunlaştı. 23 ekim saat 12.30 da CHP İlçe Merkezinde Duran Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri basın açıklamasında bulundular.


Duran Öztürk’ün  açıklaması, küskünlükten daha çok yapıcı olacağı yönünde mesajlar içermekteydi. Özellikle Yönetim Kurulunun azınlığa düşmesi gerekçesi ile görevden alındığını kaydeden Öztürk; “Merkezimizden dün (22.10.2009) gelen faks emri ile ben ve yönetim kurulu üyelerimiz görevden alınmış bulunuyoruz. Görevden alınmış olmamız tüzüğümüzün 43. maddesine dayandırılmış. Söz konusu madde henüz azınlığa düşmemiş yönetim kurulumuza ilişkin yanlış bir yorumlama hatasıdır. “ şeklinde ifade etti.


Yerel seçimler sonrasında da azınlığa düşülmesi iddiası ile muhalif kanat tarafından görevi bırakması istenen CHP İlçe Yönetim Kurulu,  aynı gerekçenin merkez tarafından gerekçe gösterilmesinin doğru olmadığını söyleyen Öztürk, parti içinde kavga ve karışıklık çıkmasını istemediği belirterek hukuki olarak haklarını aramayacaklarını dile getirdi. Indocin online


Aralık ayında yapılacak olan Kongre’ye kadar ilçe yönetimini İl Başkanlığı tarafından atanacağını söylediğinde, Partililerden gelen son haberin CHP Merkezi tarafından atanacağının bildirildiği bilgisi geldi. Bu haber ile ilgili olarak bir açıklama yapılmayacağı ve haksız karara karşı sade partililer olarak çok çalışacaklarını ifade etti. Hedeflerinin iki yıl sonraki Genel Seçimlerde Bodrum’dan bir ve iki milletvekili çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.


İlçe yönetimi olarak Bodrum gündemini belirlediklerini, basında en fazla haber olan ilçe örgütü olduklarını belirten Duran Öztürk; “Aslında şu anda siz değerli basın mensupları ve partililerimizin karşısına böyle bir nedenle çıkmayı asla istemezdik. Bodrum Yarımadası ile ilgili örgüt olarak katkılarımız ve yaptıklarımız dostun, düşmanın saygınlığında. Bizler işbaşında olduğumuz süreç boyunca Kissebükü’ndeki yağmaya karşı çıktık, Bodrum’daki idam fermanı niteliğindeki imar planına karşı çıktık, baz istasyonlarına karşı net bir duruş ortaya koyduk, çete-mafya ilişkilerinin yarımadamıza hakim olmaması için çaba gösterdik, çifte standart uygulayan anıtlar kuruluna görevini kötüye kullanmalarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve dava açtık, tüm belde örgütlerimizin aydınlanma yuvası olmasını sağladık, yerel yönetimlerdeki yanlış uygulamaları deşifre ettik, halkın yararına olan projelere destek olduk sonuç olarak bir ezberi bozduk” dedi. cheap Viagra


Görevden alınmalarının çalışmalarını etkilemeyeceğini ısrarla ifade eden Duran Öztürk şöyle devam etti. “CHP umudun yegane adresidir. Küresel güçlere direnişin mevzisidir. Yoksulun hak alma mücadelesidir. Ulusal onurun adıdır. CHP ilkesizliğe karşı, halk iradesidir. Gericiliğin panzehiri CHP’dir. CHP’siz bir Türkiye düşünülemeyeceği gibi, CHP’siz bir Bodrum da akla yatkın değildir. Partimizin iradesi büyüktür. 2009 Aralık ayında yapılacak olan Olağan ilçe kongremizde parti kamuoyumuzun bu sıradan demokrasi kazasını çözeceğini düşünüyorum. Kimsenin bize gümüş tepside demokrasi sunmayacağını bildiğimiz gibi, bizlerde zaten dikensiz bir gül bahçesi düşlememiştik. Dolayısı ile ayağımıza batan bu dikenler, yüreğimizdeki CHP ve demokrasi ateşini asla soğutamayacaktır. Bu sevda her tür koltuk isteğinin önüne geçecektir.” dedi.


Bodrum’daki CHP oylarının 40 binlerin üzerine çıkması için, sade partili olarak görevimize devam edeceğini söyleyen Duran Öztürk, “CHP Bodrum’a, Bodrum ise CHP’ye çok yakışıyor. En yakın siyasi rakibimize son seçimlerde 3 kat fark yapmamız bunun kanıtıdır. Geçici yönetime bıraktığımız mirasın devamcısı olacağız. Yeni atanacak olan ilçe yönetiminden şimdiden görev talep ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.


  buy Aciclovir online


İl başkanı Süleyman Uslu ise söylemek istediklerimizi İlçe başkanım söylemiştir dedi.




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.