Bodrum Gündem

BODRUM CUP 21

26.10.2009
0
A+
A-

Bodrumun iftiharla ve inatla sürdürdüğü, bu yıl 21.si gerçekleştirilen organizasyonun yaratıcısı ve devamını sağlamaktaki gayretleri için, Erman Arasa ne kadar teşekkür etsek azdır.


Beraberinde de organizasyonda emeği geçen herkese ve katılan tüm denizcilere candan teşekkürler.


buy Paxil  


Deniz Özgürlüktür, Denizci Kardeş,


Deniz Hayattır, Denizci Mücadeleci,


Deniz Sonsuzluktur, Denizci Sabırlı,


Deniz Mutluluktur, Denizci Bodrumlu…


 


Katılamadığım yıllarda, ben denizci değil miyim, ben kaptan değil miyim, ben Bodrum’lu değil miyim diye hayıflanıp, yarışın bitiş günü, liman girişinde ki dalgakıran üzerinde heyecanla beklerdim yarışanları.


Limana giren teknelere  “Bravvooo”lar eşliğinde alkışlarla karşılayanlar arasına katılır, limana üşüşen kalabalığın arasında, rıhtıma yanaşan yarış teknelerinden gülücükler içinde el sallayan ve zafer yumruğu kaldıran denizcileri, kıskançlık içerisinde hayranlıkla seyrederdim.


 


Katılma şansını elde ettiğim 2006’dan bu yana, doyasıya fotoğraflar çekiyorum. Çektiğim binlerce fotoğrafı, bir sonraki yıla kadar seyrederek avunuyorum. Böyle bir yarış şölenine sahip bir kentin yaşayanı olmaktan gurur duyuyorum.


 


Aldığım zevki anlatamam, katılıp sizde bu zevki tatmalısınız. buy Retin-A


 


Müşterisi ya da misafiri ile birlikte yarıştığı, dünyadaki tek organizasyon niteliği taşıyan, Bodrum’a has guletlerin sergilediği bu görsel şölen, hem Bodrum’un hem de Türkiye’nin en etkili reklamını yapabilir niteliktedir. Yelken yarışlarımızı dünyaya yeterince seyrettirip katılımlarını sağlayabilirsek, bazı “Boat Show’larda yaptığımız, cılız tanıtımların etkilerinden daha fazlasını sağlarız. Yerel yönetimler ve yerel/ulusal basın bu konuda daha etkili bir kampanya sürdürebilse, hem Türkiye turizmde beklenmedik bir ivme kazanır, hem de Mavi Yolculuk eski şaşalı günlerine döner. order Prozac


 


Bir birini etkileyen deniz gezi turizmi ve tekne imalat sektörlerinin vitrine çıktığı bu önemli organizasyona, Bodrum’da ekmeğini denizden sağlayan, her ferdin koşulsuz destek vermesi gerekiyor. Denizcinin, kazancını piyasaya enjekte ettiğini hatırlanarak, denizle ilişkisi olmayanlar da, bu organizasyona destek vermenin gerekliliğine inanmalıdırlar.


 


Yelken yarışlarının “Bodrum Boat Show” etkinliği ile birlikte ve festival havasına bürünerek yapılması gerekliliğinden artık kaçınamayız.


 


Gerek dünyanın en büyük yat filosuyla benzerlerinden çok üstün niteliklere sahip, Mavi yolculuk gibi, deniz gezi konseptine sahip olması, gerekse son yıllarda büyük aşama kaydeden, her türlü lüks gulet yapımı ile ünlenen Bodrum’un böyle bir “Boat Show” ve “Festival” için yeterli potansiyeli ve materyali vardır.


 


Bodrum’un böyle bir sunuma ihtiyacı vardır. Bodrum bunu hak eden denizci ve yat imalat kentlerinin başında yer almaktadır.


 


Kıyılarımız ve koylarımız, denizcinin en değerli sermayesidir, yaşayanların ise en değerli hazinesidir. Ancak, doğal kaldığı sürece.


 


Fakir denizciler ve Bodrum’lular olarak yaşamak istemiyorsak eğer, kıyılara ve koylara son zamanlardaki yoğun yapılaşma talepleri engellenmelidir.


 


Yöneticilerden bu günden itibaren, bunları talep ediyorum.


Ediyorsunuz…


Ediyorlar…


 


Sağlıcakla kalın, saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.