Bodrum Gündem

Halkbank: Turizm yatırımlarına desteğimiz sürecek

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, turizm sektörüne 900 milyon TL kredi kullandırdıklarını belirterek Turizmin 12 aya yayılması için ek yatırım yapacaksanız, buna çok sıcak bakarız. İşletmelerinizi yenilecekseniz buna çok hevesli olacağız dedi.

Halkbank: Turizm yatırımlarına desteğimiz sürecek
30.10.2009
0
A+
A-

Aydın, bankanın yurtdışı fonlardan sağladığı ve genel olarak KOBİ′lere kullandıracağı 470 milyon dolarlık kredi kaynağı olduğunu da anlatarak “Kredi vermede kaynak sorunumuz yok” diye konuştu.


Lasix online

  order Xenical online


Türkiye′de turizmi 6-7 aylık dönemden çıkarıp 12 aya yayılmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Aydın, turizme yeni bakış açısı kazandırılmasını istedi. Banka olarak turizm sektörüne gereken desteği verdiklerini ifade eden Aydın, “Turizmi 12 aya yaymak ve sektöre yeni bakış açısı getirmek adına banka olarak biz de gayret içindeyiz. Bu amaçla sektöre çok özel ürünler sunacağız. Hem vade hem de fiyat yönünde avantajlı olacak kaynaklarımızı, turizm sektörüyle paylaşacağız” dedi.


  order disulfiram


Halkbank olarak 2004 yılında turizmden yüzde 2,52 oranında pay aldıklarını, Ağustos


2009 sonu itibariyle bu payı yüzde 8′lere çıkardıklarını anlatan Aydın, Antalya′da tüm sektörlere kullandırılan kredi miktarının ise 1,2 milyon TL olduğunu dile getirdi. Aydın, “Antalya′ya gerçek anlamda kredilendirme yaptık. Kullandırdığımız kredilerde turizm sektörü çok büyük pay aldı. Bu kredilerde turizmin payı yüzde 70 civarında. Turizm sektörüne 900 milyon TL kredi kullandırdık. Bu çok ciddi rakam” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.