Bodrum Gündem

Cumhuriyet Balosundan Mesaj, GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR…

Sivil Toplum Örgütleri, örnek bir davranışla güçlerini birleştirerek, 31 Ekim Cumartesi akşamı Azka Otelde Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Cumhuriyet Balosundan Mesaj, GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR…
01.11.2009
0
A+
A-

Bodrum Sağlık Vakfı, Bodrum Rotary Kulüp, Bodrum Karia Rotary Kulüp, Bodrum Lions Kulübü, Turgutreis Lions Kulübü, Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü, Bodrum Skal Kulüp, tarafından düzenlenen geceye, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve belde belediye başkanlarının tamamı, CHP ve MHP İlçe yönetimlerinin tamamı ile bir çok işadamı ve davetliler katıldı.


 


Açılış Konuşmasını Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer yaptı. Biçer konuşmasında Cumhuriyet’in değerini tarihsel gelişimi ve günümüzdeki bakış açısı ile çarpıcı bir şekilde vurguladı.


buy Cialis soft  


Biçer konuşmasında şunları söyledi. “Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sivil Toplum Örgütleri olarak birlikte çok güzel olduğuna inandığım bir etkinlik düzenledik. Önemi ise birlikte yapmaktan geliyor, çünkü “Gün birlik günüdür”.


 


order Aciclovir 86 yıl olmuş Cumhuriyet ilan edileli. Bu direniş ve diriliş öyküsü, bu mucizenin ve Büyük Önder Atatürk’ün sonsuza uzanacak eserinin bir anlamda yeniden doğuşunun üzerinden 86 yıl geçmiş. Düşünün yıl 1923, nasıl yaşıyordu insanlar, birbirleri ile nasıl iletişim kuruyorlardı, nasıl bir araya geldiler. Bu ruhu birbirlerine nasıl naklettiler, hangi silahları vardı, var olan silahlarını cepheye nasıl taşıdılar, ne yiyorlardı ne içiyorlardı. Nerede uyudular nasıl ısındılar, anlamakta zorlanıyorum. Hatta aklım almıyor, Kurtuluş savaşını nasıl kazandılar.


buy Lasix online Şaşırıyorum ama anlıyorum, “damarlarındaki asil kanda mevcut” aslında bu kudret biliyorum. Savaşı barış için yapıp, Sarı saçlı, mavi gözlü devin önderliğinde yüceldi bu devlet.


Cumhuriyeti anlayanlar onu yaşatmak için çalışmayı en onurlu görev saymışlardır. Ulusal birlik ve beraberliği sağlamak için bir güvencedir Cumhuriyet. Biz şimdi onların bize emanet ettiği bu değerli toprak parçası üzerinde, bunları hiç yaşamadan, o günleri görmediğimiz için çokta fazla anlamadan,  ama onun değerini bilerek yaşıyoruz. Cumhuriyetin 86. yılını kutladığımız şu günlerde, Ulu Önder Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği, bölünmez bir bütün olan bağımsız ve laik son Türk devleti bir takım tehditlerle karşı karşıyadır. Çoğu kere şanlı bayrağımızı taşımama gafleti gösteren hatta ihaneti gösteren bir takım kitle örgütleri ne yapmak istedikleri pekte gizli değildir. Sergilemiş oldukları flama ve bez parçaları da


Ancak hiç kimse yasal da olsa hiçbir örgüt ya da kuruluş ülkenin laik, demokratik ve bölünmez bütünlüğü üzerinde politika yapamaz.


Önce bizi taraf yapacaklar sonra ötekilere karşı taraf diyecekler. Eminim bu arada birileri de ellerini ovuşturacaklar. Birlikte omuz omuza savaşmış, tarih boyunca bir bütün olmuş, karşılıklı kız alıp kız vermiş bu ülkenin bu çocukları birbirinin karşı tarafı olamaz. Düşünün bu aşk niye, neden toplandık buraya, neden içimiz içimize sığmıyor.


 “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır” diyen Atamızın mirasına sahip çıktıkmı hakettikmi. Bunları düşündükçe, İçinde bulunduğumuz koşullar korkutmuyor beni, başımı göğe kaldırıyorum, durgun havalarda ay yıldızlı bayrağım dalgalanmıyor. Biliyorum dalgalanmak için bir rüzgar bekliyor.


Bu gün onu gururla hatırlarken, onun gibi vatan için savaşmış ve hayatını kaybetmiş şehit olmuş tüm kahramanları bir kez daha minnetle anıyoruz.. Çünkü Bu cumhuriyet varolduğu sürece bu isimsiz kahramanların hikayeleri kuşaktan kuşağa anlatılacaktır. Cumhuriyet bayramınızı, kendini bu topraklara ait olan herkes için kutluyorum.”


 


Balo Atatürk’ün katıldığı son “Cumhuriyet Balosu” filmi gösterildi. Ardından Zeybeklerin gösterisi ile bir çift tango gösterisi yaptı. Canlı müzik eşliğinde davetlilerin dans ettiler.


Belediye başkanları ve parti yöneticileri birbirlerinin Cumhuriyet bayramını kutlayarak birlik mesajları verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.