Bodrum Gündem

Batının Valsi, Anadolunun Zeybeği, İşte BODRUM..

02.11.2009
0
A+
A-

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşku ile kutlandı. Açılım filan derken unuttuğumuz bazı değerler yeniden akıllara geldi.

Klasik bayram kutlamaları dışında, artık Bodrum ile birlikte anılan “Motorların Bayram Geçişi” organizasyondaki bazı aksamalara karşın çok güzel oldu.


  buy Proscar buy Ventolin no prescription


Her beldemiz, Cumhuriyet coşkusuna katılarak çok güzel etkinlikler düzenledi. Konacık, “Mehteran Gösterisi” ile, Ortakent efeleri ile, Yalıkavak “fener alayı” ile anılarda yerlerini aldı.


 


Bodrum Sivil Toplum Örgütleri ve Turgutreis Belediyesi tarafından düzenlenen iki etkinlik biraz fark yarattı. İki etkinliğinde aynı tarih ve aynı saate gelmesi biraz üzücü.  Fakat katılımın çokluğuna bakıldığında;  her iki etkinliğin de çok başarılı olduğu  ve yıllarca anlatılacak mutlu anılarımız arasında yerini alacağı muhakkaktır.


 


 


İlki; Bodrum Sağlık Vakfı, Bodrum Rotary Kulüp, Bodrum Karia Rotary Kulüp, Bodrum Lions Kulübü, Turgutreis Lions Kulübü, Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü, Bodrum Skal Kulübü, Bodrum’lu işadamları, partileri, belediye başkanlarını ve Cumhuriyetçileri bir araya getirip, Atatürk’ün dilediği gibi, modern Türkiye manzarasını “Cumhuriyet Balosunda” gerçekleştirdiler.




Katılanların şıklığı bu etkinliği ne kadar önemsediklerinin bir göstergesiydi adeta. Bodrum’daki tüm Belediye Başkanları tam kadro oradaydı. CHP Yönetimi de, MHP Yönetimi de, DP Yönetimi de tam kadro baloya katılmışlardı. Başkanlar birbirleri ile bayramlaştılar, gülümsediler tam bir birlik, tek yürek olunabileceğini gösterdiler. Bu tablo Türkiye’nin ve Bodrum’un sıklıkla yapması gereken bir tabloydu.

Etkinliğin en önemli aktörü Ahmet Biçer tam anlamı ile “kitap” gibi bir konuşma hazırlamış. Çılgın Türklerin, Dirilişi ve Cumhuriyet’i kurmasını kronolojik sıra ile şiirsel bir dille anlattıktan sonra, açılıma çatarak oldukça net ve sert uyarısını yaptı. “Gün birlik günüdür” sözü söylenen ve söylenecek olan tüm sözlerin ana fikri oldu.


İkinci farklı etkinlik ise; Turgutreis Belediyesi tarafından düzenlendi. Bodrum Oda Orkestrası konseri izleyenlerce çok beğenildi. İzmir Devlet Senfoni, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile Dozuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının katılımlarıyla, 20 kişiden oluşan Bodrum Oda Orkestrası, Turgutreis Belediyesi tarafından düzenlenen bu organizasyonla izleyenlere klasik müzik ziyafeti verdi. Turgutreis konserini Naci Özgüç yönetti. Keman sanatçısı Sema Korkut ise Bach’ın la minör keman konçertosu ile programda ayrıca Sibelius, Mozart, Brahms ve Cumhuriyet dönemi bestecilerinden Nevit Kodallının Telli Turna isimli eserleri seslendirildi. Konserin sonunda ise Onuncu Yıl marşı hep birlikte söylendi ki, bu coşku görülmeye değerdi doğrusu.


Bu iki etkinlik Bodrum’un diğer kentlerden daha kaliteli ve akılda kalıcı etkinliklerin düzenleyebilecek ve fark yaratabilecek yetenekte olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.


Batının valsini ve Anadolu’nun zeybeğini bir araya getiren Bodrum, daha nice başarılara imza atabilecek güçtedir. Yeter ki birlik olabilelim. Öteki, beriki, o taraf, bu taraf demeyelim.


Sen, ben, bizim oğlan demeden, birlikte bir şeyler yapılabileceğini Bodrum’lular çok sık gösteriyor, göstermeye de devam edecek. purchase Disulfiram


Değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.