Bodrum Gündem

Bizim dediğimiz oldu..

08.11.2009
0
A+
A-

Bodrum yanaşma iskelesi ile ilgili olarak, Belediye Meclisi geçen ay gündeme gelen 317 metreye uzatma ve ticari alanları artırma talebi kasım ayındaki Meclis gündemine tekrar gündeme getirildi.


Öncesinde Yurtsever Cephe, karşı duruşlarını bir bildiri ile gazetecilere sunduktan sonra Başkan Kocadon’un makamına çıkıp nelere ve neden karşı çıktıklarını açıkladılar. Başkan Kocadon’da duyarlı davranışları için teşekkür edip, bu konudaki uyarılarını dikkate alacaklarını söyledi.


Belediye Meclisi de iskelenin uzatılması talebini reddetti. Ayrıca 6 metrelik yürüyüş yolu plana kondu. Birde iskelenin 100 metre kadar ilerisine 25 metre yüzer iskele konması kararı da verildi.


 

Karar oybirliği ile alındı.

 

“Salonda konuşmak isteyen var mı?” diye soruldu. Salondakiler Yurtsever Cephe sözcüsü Ayhan Karahan’a baktı, ses yok. Yurtsever Cephe’nin de istediği karar alınmış oldu.

 


Ne oldu?


Biraz önce eylem vardı, bu konu çok tartışmalıydı. Salonda tartışmaların yaşanması bekleniyordu. Herkes memnun, diğer gündem maddesine geçildi.


 


Eeee? Ne var bunda? diyeceksiniz. Demek ki herkes aynı şeyi düşünüyormuş.


 


Ben olanları çok iyi anlamadım aslında. Lakin, konuyu herkes anlamış ve sorun çözülmüş gibi görünüyor. Anlayamadığım soruların bazılarını, anladığını düşündüğüm kişilere sordum. Cevapları birleştirerek bir bütün olarak bakarsak bir şeyler ortaya çıkıyor. Ayrı ayrı baktığımızda ise bir tek ben anlamamış gibi görünüyorum. albuterol price


 


Anlayamadığım için, soruları birlikte soralım isterseniz. Soruları ve cevapları herkes kendine göre değiştirebilir veya çoğaltabilir. Ben birkaçını yazıyorum şimdilik:


 


Soru: Gündemdeki 8. madde tartışmalı bir maddeydi. Biraz önce eylem yapıldı. Sorun nasıl çözüldü?


Cevap: İskelenin uzunluğu, 185 metreden 317 metreye çıkmadı. Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 


Soru: Bundan sonra daha çok gemi ve turist gelecek Bodrum’a, öylemi?


Cevap: Pazarlayabilirsek ve tanıtabilirsek gelecekler tabi. Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 


Soru: Yüzer iskele?


Cevap:100 metre öteye yüzer iskele, yani naylon duba konulacak, 200 metre ve üzeri dev gemi, o naylona (pardon yüzer iskeleye) bağlanacak. Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 


Soru: Yüzer iskele nasıl sabitlenecek? İskelenin 100 metre açığı yaklaşık 60-80 metre derinlikteymiş. Sabitlenen yüzer iskele bilmem kaç grostonluk gemileri tutabilecek mi?


Cevap: O teknik bir konu. (Hep bir ağızdan) Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 

Soru: Bu sene bir önceki yıla göre daha az gemi yanaştı. Üstelik, ticari alanlar faaliyette değil, çarşı ise gelen bu turistlere hizmet edebilecek durumda değil, hala işporta malı, imitasyon incik boncuk satıyoruz. Burada başka sorunlarda var galiba değil mi?

Cevap: (Hep bir ağızdan) Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 


Soru: 200 metre ve üzeri gemiler gelmek isterse, ne olacak?


Cevap: (Hep bir ağızdan) Bizim dediğimiz oldu.


 


Soru: Gerçekten kimin dediği ve istediği oldu şimdi?


Cevap: (Hep bir ağızdan) Sorun artık çözüldü, bizim dediğimiz oldu.


 


Buna benzer çok soru var, cevabını bilemediğim öğrenemediğim ve anlayamadığım. Bu soru ve sorunları birbiri ile bağladığımızda, bir anlam kazanıyor aslında. Birisinin “hooop olmaz” dediği bir sorun, bir diğerinin en güzel ve akılcı çözümü olabiliyor.


 


Lakin unutulmaması gereken bir şey var ki; söz konusu olan Bodrum ise o zaman çok dikkatli kararlar almak, soruların tam ve nitelikli olarak cevaplanması gerekiyor.


İskele bir şekilde oraya yapılmış.


“Oraya yapılması baştan beri hataydı” diyenler çoğunlukta. Ama yapılmış bir kere, dönüş artık olanaksız. 185 metrelik iskele boyu ile büyük gemilerin gelmesi de mümkün değil. Bu işi naylon dubalarla çözmek teknik olarak ne kadar mümkün olur , onu da araştırıp cevabını bulacağım.


Ticari alanların fazla olması, çok katlı olması, ruhsat problemleri, sit alanı olması, yeşil alan olması ve binlerce sorun.


 


buy Asacol online Peki ama, gerçekten, çözüme yönelik ne yapılıyor? Bundan sonra orayı verimli çalıştırmak için ne yapacağız?


Asacol without prescription  


Bu konu ile ilgili araştırma yaparken, 15 MART 2008 tarihli, Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir haber gördüm. Yaşar Anter ağabeyimiz yapmış bu güzel haberi, birkaç paragrafı dikkatinize sunuyorum. Acı bir tebessümü yüzünüzde görür gibiyim…


 


“MUĞLA′nın Bodrum İlçesi′nde, 19 milyon dolar harcanarak, üç yılda yapılan yolcu iskelesine, ilk turist gemisi 20 Mart′ta yanaşacak.”


 


——————— o ————————–


 


“Bodrum′da 40 yıldır hayali kurulan limana ilk dev yolcu gemisinin yanaşacak olmasının heyecanı yaşanıyor. Bodrum Yolcu İskelesi′ne ilk geminin yanaşacak olması nedeniyle bir açıklama yapan Kaymakam Abdullah Kalkan, Milas- Bodrum Havalimanı′ndan sonra ilçeye büyük güç ve ekonomik kazanç sağlayacak limanın Akdeniz çanağındaki dev yolcu gemileriyle tatile çıkan zengin ve kaliteli turistleri Bodrum′a taşıyacağını söyledi.”


 


——————— o ————————–


 


 


“TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sefa Karaca “Bodrum’lunun kırk yıllık hayali gerçekleşecek. Tarihi, kültürü, doğası ve mavi yolculuğu ile Ege ve Akdeniz′in en önemli turizm merkezlerinden Bodrum′da büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Denizden gelen turistin karadan gelen turiste oranla yüzde 500 daha fazla para harcaması nedeniyle hem Bodrum hem ülke ekonomisi büyük kazanç sağlayacak. Avrupalı seyahat acenteleri, sadece bu yılın değil gelecek yılın Bodrum rezervasyonlarını şimdiden yapmaya başladılar” diye konuştu.”


 


——————— o ————————–


 


“12 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile yapılan limanda, 20 bin grostonluk, 2 bin yolcu


taşıyabilen dev gemiler için 17 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda, özel yat ve günlük tur tekneleri için 120 metrelik, arabalı vapur ve feribotlar için 65 metrelik, gezi tekneleri içinde 110 metrelik olmak üzere dört ayrı iskele, gümrük sahası, yolcu salonu, kafeterya, restoran, mağazalar, banka, akaryakıt istasyonu, acenteler, otobüs ve otomobiller için iki ayrı otopark ve sağlık merkezi bulunacak.”


 




Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.