Bodrum Gündem

Zıpkın Gibi Yarışma..

Bodrum Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Bodrum Belediye Başkanlığı Kupası 8. Geleneksel Zıpkınla Balık Avlama Anı Yarışları, artan bir ilgi ile düzenlendi.

Zıpkın Gibi Yarışma..
08.11.2009
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi′nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen  “Bodrum Belediye Başkanlığı Kupası 8. Geleneksel Zıpkınla Balık Avlama Anı Yarışları”,  artan bir ilgi ile düzenlendi.


Bu yıl yarışma komitesi, yarışları Kızıl Burun ile Papuç burnu arasındaki dört millik parkurda  düzenlendi. Yalı Beldesi  Akyalı koyunda denize giren sporcular yarışma öncesi denizde  dev Türk bayrağına tutunup deniz şehitleri anısına siren çalıp saygı duruşunda bulundular.


Bu yıl yarışlara 25 küçük balıkçı teknesi katıldı. Yarışmaya Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya , dan gelen  23 takımda  yaklaşık 80 sporcu katıldı.
Yarışlar, 1981 yılında kaybettiğimiz ve “Deli İbram” lakaplı, İbrahim Nalbantoğlu anısına gerçekleşti. Yarışma sonunda Bodrumlu yaşayan efsane dalgıçlar,  Hasan Kayacan, İsmet Cengiz, Hasan Hüseyin Esen, Muharrem Özbaylan, İbrahim Yılankaya ve Mehmet Buluş  da birer hatıra plaketi verildi.
Propranolol 20mg


Yarışlara, Kuzey Kıbrıs ve Rusya’nın dışında Türkiye′den, İzmir, İstanbul, Bursa, Aydın-Kuşadası, Edremit, Marmaris, Söke, Çanakkale, Bodrum , Ortakent , Yalıkavak ve Turgutreis ′ten gelen Sporcular destekliyor.


Bodrum Belediyesi Meclis Salonu′nda  düzenlenen toplantıda yarışma kuralları ilgili bir Brifing verilerek  sporcuların  tekne kuraları çekildi. Daha sonra yarışmaya katılan sporcuların birbirleriyle tanışmaları amacıyla bir de Tanışma Kokteyli düzenlendi.
Cumartesi Günü, Saat 08:30 ′de Bodrum Limanı′ndan hareket eden tekneler Akyalı koyunda demirlemesiyle yarış Startı verildi. Yarışmada Orfoz, Lahoz ve Ahtapot vurulmasına izin verilmedi.


Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen yarışlara, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu  Denizciler Derneği, İlçe Tarım Müdürlüğü, Bartu Film ve  Sami Otel tarafından destek veriliyor.


Bodrum Belediyesi Yelken Kulübünde  düzenlenen tören ile yarışmada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi. Bodrum′da dalgıçlık ve süngercilik yapmış efsane isimlerin anısını yaşatmak yeni nesillere dalgıçlık sporunu tanıtmak, gençleri deniz sporlarına yönlendirmek amacıyla sekiz yıldır düzenlenmekte olan yarışlar, eski ve yeni nesilleri de bir araya getiriyor.


İlk sene Hüseyin Bilen, İkinci sene Mehmet Bayzıt, üçüncü sene Alican Acar, dördüncü sene Abidin Sertkaya, beşinci sene Dara Çetinkale, altıncı sene  Ali Köse ve geçen sene de  Ahmet Denizkıran adına düzenlenmişti.


İBRAHİM NALBANTOĞLU (DELİ İBRAM):1907 yılında İstanköy′de doğmuş ve 74 yaşında Bodrum′da vefat etmiştir. Eski Rüştiye mezunudur (bugünkü lise). 2 kız çocuğu vardır.Çok açık görüşlü ve medeni bir insan olduğu bilinmektedir. O günkü şartlarında aileler Bodrum′da kız çocuklarını şehir dışında okutmak istemezlerdi. Fakat Nalbantoğlu iki kızını da İzmir′de okutmuş ve kızlarının biri tıp eğitimi ve diğeri de lise mezunu olmuşlardır. Bodrum′da ilk süngerci ve ilk balıkçı teknesini (Mustafa motorunu) denize indirmiş ve Bodrum′da ilk ev pansiyonculuğunu başlatan bir denizcimizdir. Humanist, ileri görüşlü, esprileri ile etrafa neşe saçan bir insandı. Eskiden denizde süngercilikte dalgıçlarımız çok vurgun yiyordu. İbrahim Nalbantoğlu′na sormuşlar: Sen bunca sene denize daldın çıktın neden vurgun tehlikesi yaşamadın diye? Cevabı ise; Bana deli İbram Kaptan derler ama ben denizden çok korkarım. Onun için hiç vurgun yemedim yanıtı olmuştur. Denizden korktuğunu espri ile anlatmıştır ama gerçek denizcinin öyle bir düşünceyle hareket etmesi gerektiğini vurgulamıştır. Her zaman açık sözlü, sevecen bir kişiliğe sahipti. Sevilen, sayılan bir deniz adamıydı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Robaxin online


 


Cytotec without prescription

Kaynak. Bodrum Yarımada Gazetesi


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.