Bodrum Gündem

Sağlık Seminerleri Devam Ediyor…

Özel Bodrum Hastanesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi işbirliği ile düzenlenen sağlık seminerleri başladı. Sağlık seminerlerinin ilki 12 Kasım 2009 da Ortakentteki TURSAB salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Seminerleri Devam Ediyor…
12.11.2009
0
A+
A-

buy Cialis


Özel Bodrum Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Namık Kemal Sarıgül levonorgestrel online grip ve gripten korunma yolları hakkında bilgi verdi. Uz.Dr.Sarıgül , vatandaşlardan konunun uzmanı olmayan kişilerin yaptığı açıklamaları dikkate almamalarını istedi ve ekledi:


 


“Gribal enfeksiyonların temel iki bulaşma şekli vardır. Birincisi solunum yoluyla havaya saçılan virüsün solunması. İkincisi ise kullanılan eşyalara bulaşan virüsün el teması ile ağız, burun ve gözlere dokunulması ile bulaşması. Gripten korunmak için eller mutlaka sabunlu su ile 25-30 saniye yıkanmalı, kalabalık ortamlardan ve yakın temastan kaçınılmalı, dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat edilerek vücut direnci yüksek tutulmalıdır. Gripten korkmak yerine bilgilenerek tedbir almak herkes için daha faydalı olacaktır.”


 


Özel Bodrum Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Asil ise özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen gribin daha fazla yayılmaması için ebeveynlere ve öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi. Hasta ve yakınlarının toplum içine karışmamasının sosyal bir sorumluluk olduğunu söyleyen Uz.Dr.Asil, hastalık şüphesi olan çocukların okula gönderilmemesini ve ailelerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini belirtti.


 


Özel Bodrum Hastanesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi işbirliği ile düzenlenen sağlık seminerleri 13 Kasım Cuma günü saat 14:00 da Diyetisyen Billur Bedir’in vereceği Sağlıklı Beslenme semineri ile devam edecek. Seminere katılanlara ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılacağı bildirildi. buy Albendazole

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.