Bodrum Gündem

Bağla Koyuna MARİNA Yapılıyor..

Turgutreis Belediyesi Meclisi Cuma günü yapılan toplantısında Bağla Koyuna Marina yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

Bağla Koyuna MARİNA Yapılıyor..
14.11.2009
0
A+
A-



Bodrum Mavi Yol Girişimi, geçtiğimiz Çarşamba günü, Bağla Koyunda 77 nolu parselde 277 dönüm tahsis alanına marina ve otel yapılmasını protesto etmiş be bölge sakinleri de yapılması planlanan Marina için karşı çıktıklarını kaydetmiş, Mavi Yol Girişiminin protestosuna destek vermişti.


 

buy generic Valtrex buy Ventolin online

Cuma günü yapılan Turgutreis Belediye Meclis toplantısı iki gündemle toplandı. Belediye bütçesi ile ilgili birinci gündem, 2010 yılı için, 30 milyon olarak belirlendi ve oybirliği ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili ayrıntılı bilgilerin, Bodrum Kaymakamlığının onayından sonra kamuoyuna ilan edileceği ifade edildi. Başkan Dinçberk, bütçenin genelde tahmini olarak belirlendiğini ve yüzde 80 oranında gerçekleştirildiğinde başarılı sayılacağını söyledi. Dinçberk “Bu sene mümkün olduğu kadar bütçeyi kısarak hazırlık yaptık. Bu konuda en çok halkımıza güveniyoruz. İnşallah halkımızın da desteği ile 2010 bütçesini yüzde yüz tutturmayı başaracağız” dedi.


 


Okul yapılaması istediğini söyleyen bir vatandaşa Başkan Dinçberk, bu konuda çalışmalar yapıldığı ve bir başlangıç yaparak hayırsever vatandaşlarımız ve  Belediyemiz birlikte okul yapacakları bilgisini verdi. Özel hastaneler açılması ile ilgili olarak da çeşitli kurumlarla görüştüklerini söyleyen Dinçberk “ Özel Hastanelerin yatırım yapmaları için, kapımız her zaman açıktır” dedi.


 


Meclisin ikinci gündem maddesi olan “Bağla Koyunda 77 nolu parselde 277 dönüm tahsis alanına, marina yapılması” ile ilgili olarak, konuyu tam olarak değerlendirmek için, imar komisyonu tarafından bir rapor hazırlanmış. Belediye Meclisinin, bu rapor çerçevesinde çalışma yaptığı ve karar verileceği kaydedildi. Komisyon raporu yaklaşık bir saat boyunca, Meclis üyelerine ve vatandaşlara okundu. Bağla Koyu, 77 parsel kuzey yakasında Marina yapılması uygun bulunduğu sonucu açıklandı.


 


Salonda Mavi Yol Girişimi üyeleri tarafından söz istendi. Yapılan konuşmada, o bölgenin Marina ve otel yapılarak yok edileceği, betonlaşmanın ve rantın olduğu ifade edildi. Mavi Yol Girişim temsilcileri, buranın dolgu yapılacağını ve arka kısımdaki araziye otel yapılacağı iddiasında bulundular. Bölgenin 70 metre ile 20 metre açığına kadar sığ bir kıyı olduğu ve kıyının doldurulacağı konusunda kaygı duyduklarını söylediler.


order Topamax on line

 


Bank-Ev Kooperatifi Başkanı Hüseyin Yalçın söz alarak; “Biz 1170 ortağımızı temsilen, sınırımıza bitişik bu doğa harikası yarımadanın her ne amaçla olursa olsun bir marina haline getirilmesine, kıyılarımızın sürekli olarak kirletilmesine sebep olacağı için karşı çıktığımızı belirtiyoruz.”dedi.


 


Başarı Aş yetkilisi Harita ve Kadastro Mühendisi Süleyman Baykal “Hazırlanan bu rapor Bodrum’da ilktir. Güzel bir çalışma olmuştur. Verilen karar da doğrudur. Bodrum’da yapılacak bu tür yatırımlar, gelecek için çok önemlidir.” dedi.


Süleyman Baykal bu konuda önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklamaları olacağını da kaydetti.


 


Belediye başkanı Mehmet Dinçberk, söz konusu yerin kumsal olmadığını ve en az yüzde kırklık kısmının yine kamuya ait olunacağını söyledi. Yapılacak marinanın bölgeye büyük bir ekonomik girdi sağlayacağını ifade ederek, kimsenin kaygılanmamasını istedi.


 


Yapılan oylama sonucu, Meclis üyelerinin tamamı tarafından kabul oyu verilerek, Marina yapılması onaylanmış oldu.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.