Bodrum Gündem

Günal: Turizmde kurumsal koordinasyon eksikliği var

Antalya Milletvekili Mehmet Günal, ülkede turist sayısı artarken, gelirdeki düşüşü kurumsal koordinasyon eksikliğine bağladı.

Günal: Turizmde kurumsal koordinasyon eksikliği var
18.11.2009
0
A+
A-

Milletvekili Mehmet Günal, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2010 yılı bütçe görüşmeleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı′nın turizmle ilgili öncelikli sorununun tanıtım, pazarlama ve bunu sağlayacak bir üst kurum olmaması olduğunu belirten Günal, AKP iktidarının halen Turizm Strateji Eylem Planı′nda yer alan kanun tasarısını hazırlamamış olmasının konunun vahametini gösterdiğini söyledi.



Cytotec cheap

Turizmde pazar sıkıntısının aşılması ve ülkeye kaliteli ve nitelikli turist gelmesi için acilen Turizm Konseyi kurulması gerektiğini savunan Günal, turizmde 2023′e yönelik Eylem Planı′nda en önemli eksikliğin örgütlenme olduğunu kaydetti. Günal, ülke turizminin marka ve sürekli cazip bölge olmasının özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının güç birliği yapması gerektiğini ifade etti. Günal, şöyle dedi:

buy Nexium

purchase Indocin online  


“Ülkemizde turizm sayısı artarken gelirle aynı oranda artmıyor. Bunda en önemli etken turizmi sektöründe hale koordinasyonun eksikliğinin giderilememesi. Tanıtım ve pazarlama sıkıntısının acilen aşılması için bir üst kurulmalı. Bakanlık teşkilat yapısı değiştirilerek, Turizm konseyi kurulmalı. Turizm konseyi kurulmadan turizmde nitelik ve kaliteyi istediğimiz ölçüye taşıyamayız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.