Bodrum Gündem

Türk ve Yunan turizmciler Martta bir araya gelecek

Türkiye ile Yunanistan arasında, turizm sektöründe ortak hareket etme konusunda oluşan görüş birliği, Mart ayında Türk ve Yunan turizm sektör temsilcilerini buluşturacak bir toplantı ile hayata geçirilecek.

Türk ve Yunan turizmciler Martta bir araya gelecek
04.12.2009
0
A+
A-

Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş′u makamında ziyaret etti. Odanın daveti üzerine Muğla′ya gelen Koutsikos, üç gün boyunca turizm bölgelerinde incelemelerde bulunacak. order paxil


Retin-A without prescription Proscar buy  


MUTSO Başkanı Karakuş, son beş yıllık dönemde iki ülkenin ticaret odaları tarafından başlatılan ilişkilerin büyük bir ivme kazandığını söyledi. Bu çalışmalar sonucunda işadamlarının Yunanistan′a ihracat yapmaya başladığını kaydeden Karakuş, “Bu ihracatın gerçekleşmesinde, bugün aramızda bulunan Panagiotis Koutsikos′un çabaları da büyüktür. Ticaret odaları olarak Türkiye ile Yunanistan arasında, turizm sektöründe ortak hareket etme konusunda bir görüş birliği var, ancak bu konuda henüz bir adım atılmış değil. Bu adımın atılması için mart ayında Türk ve Yunan turizm sektörlerini buluşturacağımız bir toplantı gerçekleştireceğiz. Böylece altyapıyı da sağlamış olacağız.” dedi.


 


Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Koutsikos ise iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini ifade etti. Koutsikos, şunları söyledi: “Atina′da 10 yıl önce düzenlediğimiz kongrede, tur operatörlerine çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrımızda tur operatörlerinden, Türkiye ve Yunanistan′a gelecek turistler için iki haftalık paket yapmalarını istedik. Bu iki haftalık paket içerisinde tatilciler bir haftalarını Türkiye′de, bir haftalarını ise Yunanistan′da geçirsinler istedik. Bu çağrımızı yineliyoruz. Eğer bunu hayata geçirebilirsek, iki ülkeye gelen turist sayısında artış olabilir. Bu konuda önümüzdeki günlerde somut adımlar atılabilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.