Bodrum Gündem

Rixos Hotels, Hay Group ile insan kaynakları projesi gerçekleştirdi

Rixos Hotels, Hay Group ile Türkiyede otelcilik alanında gerçekleştirilen ilk İş Değerleme, İş Ailesi Modeli ve Baz Ücret Yönetim Sistemi kurulumu projesini gerçekleştirdi.

Rixos Hotels, Hay Group ile insan kaynakları projesi gerçekleştirdi
08.12.2009
0
A+
A-

Rixos Hotels, Hay Group ile yaklaşık 4 aydır yürütülen bir çalışma ile “Kurumsallaşma ve İnsan Kaynakları Yönetimi” konusunda ortak bir çalışmaya imza attı.

Rixos Otelcilikten poje ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: vardenfil online
“Rixos Hotels’in vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda, Entegre İnsan Kaynakları Yönetimi Sistemleri’ne temel altyapıyı oluşturacak iş değerleme, kademe yapısı ve baz ücret yönetimi sistemlerinin kurulmasını amaçlayan proje kapsamında tüm Rixos Hotels çalışanlarıyla birebir görüşüldü. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde edinilen bilgiler analiz edilerek doğru pozisyon, doğru insan, doğru ücretlendirme gibi insan kaynakları için kritik öneme sahip konu başlıkları ölçümlenmesi, objektif değerlendirme sistemi ile yapılabilecek bilimsel bir niteliğe sahip oldu.

Proje ile turizm sektöründe bir ilke imza atıldı Ventolin price
Projenin tamamlanması ve İş Değerlendirme sisteminin kurulumu ile, pozisyonların şirketin iş sonuçlarına katkı ağırlıkları doğrultusunda adil, objektif ve önceden belirlenmiş kriterlere göre sınıflandırılması ve  ücretlerin yönetilebilmesi sağlandı. Ayrıca proje Entegre İnsan Kaynakları yönetimi sistemlerine altyapı oluşturarak, stratejilerin gerçeğe dönüştürülmesinde en önemli faktör olan “performans kültürü”ne de destek olma özelliğine sahip oldu. Tüm pozisyonlar için “işin gerekleri” tarif edilerek nitelikli çalışanların tespiti ve değerlendirilmesi bu uygulama ile daha da basite indirgendi.

Çalışanların kişisel gelişimi için yurtdışında eğitim imkanı
Ayrıca yönetilen bir diğer proje ile de, Rixos Hotels personeli içerisinden seçilen çalışanlara, kişisel gelişimlerini en üst noktaya taşıyabilmeleri için yurtdışı eğitimler verilmeye başlandı. Uygulama kapsamında Rixos Hotels’in çeşitli kademelerde görev yapan yönetici ve yönetici adayları turizm sektörü içerisinden çalışmakta olan profesyonellerin bilgi ve becerilerini geliştirebileceği eğitim ve sertifikasyon programları sunan Amerika’nın en prestijli üniversitelerinin başında gelen Cornell Üniversitesi’nde yurtdışı eğitimlere gönderilmeye başlandı.

Yurtdışı eğitimlerin yanı sıra, Rixos Hotels içerisinde düzenlenen programlarla tüm çalışanlara profesyonel eğitmenler ve sektör duayenlerinden kişisel gelişim, yabancı dil eğitimi, mesleki eğitimler veriliyor. cheap Topamax

Rixos Hotels, Hay Group’la yapılan ve sektörde bir ilk olan bu çalışmanın turizm sektöründe yer alan diğer şirket ve gruplara tanıtımı konusunda öncülük etmek amacıyla Antalya İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) ile birlikte 25 Kasım Çarşamba günü Rixos Sungate’de bir toplantı düzenledi. Turizm sektöründe çalışan yaklaşık 50 İnsan Kaynakları yöneticisinin katıldığı toplantıda çalışmanın faydaları anlatıldı ve bu çalışmanın İNKAY çatısı altında toplanılarak tüm Antalya Turizm sektörü için yapılmasının ve oluşacak bu veri tabanının sektöre sağlayacağı katkının altı çizildi.
Tüm Rixos Hotels çalışanlarının tam destek verdiği uygulamanın sonuçları çalışan memnuniyetine olumlu katkı yaparak etkisini hemen gösterdi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.