Bodrum Gündem

Hotel Eqipment 20-23 Ocak tarihlerinde yapılacak

ANFAŞ tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı Hotel Eqipment 20-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hotel Eqipment 20-23 Ocak tarihlerinde yapılacak
11.12.2009
0
A+
A-

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarın tanıtımı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli ile sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Hotel Eqipment Fuarının Antalya turizmine kış sezonunda katkı yapacağını ve Türkiye′nin tanıtımını yapacağı kaydedildi.


 


ANFAŞ Yönetim kurulu Başkanı Çalık, fuara 25 sektörün temsilcileriyle Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Yunanistan, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Kıbrıs, İsrail, Suriye, Irak, İran, Bulgaristan ve Tunus′tan bine yakın profesyonelin katılacağını söyledi. Çalık, şunları kaydetti: ′′Fuara, otelciler, hastaneler, eğlence yeri işletmeleri ve restoranlar, üniversiteler, misafirhaneler, sosyal tesisler, askeri tesisler, pansiyon işletmeleri yöneticileri katılacak. Antalya turizm sektör ağırlıklı bir kent. Turizmde marka şehir. Ancak kış aylarında sıkıntı var. Turizmi 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Fuarlar, kış sezonunda ülke ve kent ekonomisine katkı yapacak. Antalya turizmini kış sezonunda hareketlendirmek istiyoruz.′′


order Albendazole  


ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, Hotel Ekipmanları Fuarı′nın Türkiye′de sektöründe en büyük fuar olduğunu, Antalya′nın turizm ve tarımdan sonra fuarlarıyla da önemli bir merkez haline geldiğini bildirdi. Budak, ′′Antalya′da yapılan fuarlar artık yeterli gelmiyor. Daha fazla fuar yapmalıyız. Antalya′daki fuarlarımızı ATSO ve TOBB olarak yurt dışında tanıtıyoruz′′ dedi. Antalya turizminin 12 aya yayılması gerektiğini anlatan Budak, Antalya 2016 Expo Fuarı′nın Antalya′nın marka şehir olmasına önemli katkı yapacağını kaydetti.


 


buy valacyclovir TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ayık ise Antalya′nın turizm endüstrisinde lider olduğunu, 500 bin yatak kapasitesine ulaştığını, Hotel Ekipmanları Fuarı′nın da artık kendi alanında lider duruma geldiğini bildirdi. İnsanların Antalya′ya gelmesi için kolaylaştırıcı işler yapılması gerektiğini anlatan Ayık, fuarları cazip hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.


 


AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır da kış sezonun geldiğinde Antalya′da otellerin kapandığını, çalışanların izne ayrıldığını kaydetti. Çorabatır, ′′Şimdi bir çok otelimiz kapalı. Otellerimiz iki üç ay kapalı kalıyor. Antalya fuarları, tam ihtiyacımız olduğu dönemde yapıldığı takdirde doluluk oranlarımız da artacak. Antalya yurt dışında artık bir marka şehir olmuştur. Fuarcılıkta da marka oluyor. Fuarcılıkta da artık İstanbul′u zorluyor′′ dedi. –


purchase Lithium  


Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Şefler birliği Başkanı Fahir Telli ise, otellerde görev yapan 22 bin aşçısının Antalya′ya gelen 10 milyona yakın turiste hizmet ettiğini ve Türk mutfağını tanıttığını bildirdi. Antalya′ya farklı bir ürün getirmek için çalıştıklarını anlatan Telli, şöyle devam etti: ′′Antalya′ya gastronomi turizmini kazandırmak istiyoruz. Bin yıllık Türk mutfağını dünyaya açmak istiyoruz. Bu nedenle Altın Kep Aşçılar Yarışması düzenledik. İlkini 60 aşçının katılımıyla yaptığımız yarışmaya 4 bin aşçı katılacak. Almanya, Yunanistan, Macaristan′dan yarışmacılar katılacak.′′ Önümüzdeki yıllarda Antalya′da ′′Uluslararası Gastronomi Festivali′′ yapmak istediklerini, bu nedenle Antalya′da Mutfak Sanatları Akademisi kuracaklarını kaydeden Telli, ′′Turistik tesislerde ve otellerde çalışan meslektaşlarımıza 12 ay iş ve aş imkanı yaratmak istiyoruz. Kış sezonunda aşçılarımız oteller kapandığı için köylerine dönüyor. Aşçılarımızın köylerine gitmelerini istemiyoruz′′ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.