Bodrum Gündem

Tema Bodrum Gönüllülerinden Organik Pazara Destek…

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA Vakfı) Bodrum Gönüllüleri, Konacık Belediyesi çok amaçlı çadırındaki Organik Pazarı ziyaret etti.

Tema Bodrum Gönüllülerinden Organik Pazara Destek…
19.12.2009
0
A+
A-

Organik pazara destek verdiklerini belirten TEMA Vakfı gönüllülerinden Haluk Ortaç; “ Her türlü organik pazara destek veriyoruz. Bu tür destekler TEMA Vakfı’nın önemli görevleri arasındadır. TEMA bildiğiniz gibi yıllardan beri Türkiye topraklarına sahip çıkıyor. Türkiye topraklarına sahip çıkmak kadar, Türkiye toprakları üzerindeki bitki örtüsüne, bitki türlerine ve üzerindeki tarıma da sahip çıkmak gerekiyor. Özellikle Türkiye’de toprak kaybının ne büyük boyutlarda olduğunu biliyoruz. Türkiye topraklarının başka bir özelliği de var. Bilindiği gibi Avrupa’da yaklaşık 12.000 çeşit bitki türü var, bu 12.000 çeşit bitki türünün yaklaşık9.000 tanesi Türkiye topraklarındadır.9000 tane bitki türünün %33’ü endemik tür yaklaşık 3000 tanesi Dünya’nın hiçbir yerinde olmayan bitkilerdir. Tüm Avrupa’da bu bitki türleri 2500 iken Türkiye’de 3000 tanedir. Bu da Türkiye’nin ayrı bir özelliğidir.”dedi.


  buy Promethasin online


Ortaç, 26 Ekim 2009’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların ürünlerin ithalatı, ihracatı işlemlerine yönelik bir karar çıktığından fakat bilinçli vatandaşlarımızın sayesinde bu kararın, Danıştay tarafından durdurulduğundan da bahsetti. Bu durdurma sonucunda GDO’lu ürünlerin denetimsiz kaldığını da vurguladı.


 


buy Robaxin order Ventolin 25-26-27 Aralık’da Oasis Alışveriş Merkezinde yeni yıl şenliklerinde stand açacaklarını da belirten Ortaç; “ Ne yediğimizi Bilmek istiyoruz başlığı adı altında bir kampanya yürüteceğiz. Kurduğumuz stantta elimizden geldiği kadar insanlarımıza sorunumuzu anlatacağız ve onları bilinçlendireceğiz. El bildirileri ile duyurularımızı insanlarımıza ileteceğiz” dedi.


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.