Bodrum Gündem

Bahçeden, Sofraya BODRUM MANDALİNASI..

Bodrum Mandalinasının tanıtım ve pazarlama çalışmalarını sürdüren, Bodrum Turunçgil Üretici Birliği ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut KOCADON Betona yenilmeden mandalina üretimine devam etmeliyiz dedi.

Bahçeden, Sofraya BODRUM MANDALİNASI..
22.12.2009
0
A+
A-


BODRUM/BODRUM GÜNDEM

Bodrum Mandalinası Gazozu da üretilen, Bodrum Mandalinası’nın üreticisine daha fazla katkı sağlaması için çalışmalarını sürdüren Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde, Bodrum Belediyesi desteği ile ilçe merkezinde mandalina satış noktası olarak satış noktası açılmıştı.

Satış noktasında, birlik tarafından, başka bir aracı olmadan, üreticiden tüketiciye, bahçeden sofraya anlayışı ile toplanan mandalina direk satışa sunulduğu belirtildi. Mandalinanın tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ilçe dışında da devam edildiği bildirildi.


 


Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı  ve  Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon “Amacımız Bodrum mandalinasını Bodrum içerisinde de satmak ve ayrıca yeşili korumak istiyoruz. Betona yenilmeden bu işi devam ettirmemiz lazım. Bu bizim vefa borcumuz. Zamanında Bodrum ekonomisinin lokomotifi olan narenciyeyi korumak istiyoruz” dedi.




 

Bodrum Belediyesi ile görüşüp  kent merkezinde bir satış noktası  açtıklarını anlatan Başkan Mahmut Kocadon “Güzel mandalinamızı burada, ve büyük marketlerde  pazarlamayı amaçladık. Kalan mandalinaları da suyunu çıkarıp Bodrum Mandalina Gazozunu devam ettirmek istiyoruz.  Bu tanıtım çalışması özellikle büyük marketlerin Bodrum dışındaki şubelerinde de devam ediyor. Orada da satışlar var. Bir hafta önce de hem Bodrum’daki, hem de Bodrum dışındaki zincir marketlere mandalina göndermeye başladık” diye konuştu.

 


-ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK


Bodrum’da bu sene mandalina rekoltesinin geçen seneye göre az olduğunu söyleyen Mahmut Kocadon “Geçen sene fazlaydı ancak fiyat düşüktü ve don olayı yaşanmıştı. Bu sene iyi gidiyor. Ciddi bir don tehlikesi olmazsa üreticimize iyi para kazandıracağız. Üreticimizin yüzü gülecek” ifadelerini kullandı. Bodrum’da 5 bin ton civarında Turunçgil üretimi olduğuna değinen Kocadon, şöyle devam etti: “Bunun 3 bin 500 tonu Bodrum’un yerli, aromalı, kokulu mandalinası, kalan kısmını da portakal, limon ve çekirdeksiz mandalina olarak sayabiliriz.”


order misoprostol

 


MAALESEF LOKOMOTİF SEKTÖR ARTIK NARENCİYE DEĞİL


Turunçgil üretiminin Bodrum ekonomisine katkısı konusunda “1980 yıllarının başlarındaki gibi lokomotif sektör mandalinamız, narenciyemiz değil” diyen Başkan Kocadon, küçükte olsa bahçelerine sahip çıkan üreticilere birlik olarak son 3 yıldır ciddi katkı yapmaya başladıklarını kaydetti.


 


buy Valtrex online no prescription buy Baclofen Bitez’li üreticilerden Meryem Kamber ise Bu sene mandalinanın geçen seneye göre az olduğunu belirterek “Geçen sene çok oldu ama yerlerde çürüdü” dedi. Geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağış ve dolu sonucu mandalinalarda zarar meydana geldiği görüldü. Bu nedenle bu seneki üretimin az olması ve dolu sonucu meydana gelen zarar nedeni ile fiyatının daha da yükseleceği ifade edildi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.