Bodrum Gündem

Cumhuriyet Yazarları Bodrum da, Bab-ı Ali Kitabevi nde..

Zeynep ORAL, Süheyl BATUM, Ümit ZİLELİ, Serdar KIZIK 02 OCAK Cumartesi günü, Bodrum Bab-ı Ali Kitabevinde okurları ile buluşuyor.

Cumhuriyet Yazarları Bodrum da, Bab-ı Ali Kitabevi nde..
28.12.2009
0
A+
A-

“Bodrum’da Kitaplı Günler” etkinlikleri devam ediyor. Yeni yılın başında Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Zeynep ORAL, Süheyl BATUM, Ümit ZİLELİ, Serdar KIZIK


02 OCAK Cumartesi günü, Bodrum Bab-ı Ali Kitabevi’nde okurları ile buluşacak ve kitaplarını imzalayacaklar.


 


“Cumhuriyet Yazarları ile Bodrum’da Kitaplı Günler Etkinliği”ne Bodrum Belediyesi’de destek veriyor. Etkinlik ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Kültüre, sanata ve kitaplara desteğimiz her zaman sürecektir. Bodrum bir Kültür Başkenti olacaktır.” dedi.


 


“Cumhuriyet Yazarları ile Bodrum’da Kitaplı Günler Etkinliği”ne Bodrum Belediyesi yanında, ÇYDD Bodrum Şubesi, Bodrum Yarımada Gazetesi, Bodrum Ekspres Gazetesi, Maydanoz Restaurant ve Grafikevim de destek veriyorlar.


 


“Cumhuriyet Yazarları ile Bodrum’da Kitaplı Günler Etkinliği” 02 Ocak Cumartesi günü saat 13.00 de başlayacak.


 


Zeynep ORAL www.zeyneporal.com


buy albuterol online

Zeynep Oral İstanbul’da doğdu. İzmir Amerikan Kız Lisesi ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulu’nu bitirdi. Sorbonne Üniversitesi Tiyatro Araştırmaları Enstitüsü’ne devam etti. 1968’den 2001 yılına kadar “Milliyet” gazetesinde çalıştı. 1972’de “Milliyet Sanat” dergisini kurdu. Yayımlanmış, dördü gezi kitabı olan, on beş kitabı vardır. Gazeteci olarak, insan hakları, kadın sorunları ve gezi yazılarıyla, araştırma dizi yazı ve seri röportaj dallarında sayısız ödül kazandı. Bodrum sevdalısı yazar Cumhuriyet Gazetesinde “Esintiler” köşesinde yazmaktadır.


 


Prof.Dr.Süheyl BATUM


Prof. Dr. Süheyl Batum buy azithromycin Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesidir. 1955 yılında Istanbul′da dünyaya geldi.


Eğitim ve Kariyer: Orta ve Lise öğrenimini (1966-1975) Galatasaray Lisesinde tamamladı.
1979 yılında Paris I Pantheon – Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1980′de İstanbul Üniversitesi′de Anayasa Hukuku kürsüsünde asistanlık yapmaya başladı. 1985 yılında ” Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum ” konulu tezi ve ′pekiyi′ derecesiyle doktor, 1990 yılında “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri ” başlıklı teziyle doçentlik unvanını aldı.
1996 yılında ” Avrupa İnsan Hakları Anlaşması ve Türkiye üzerine Etkileri ” isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi′nde Profesör unvanını aldı.


Galatasaray Üniversitesi′nde 1997-2000 yılları arasında İletişim Fakültesi Dekanlığı ve 2000-2003 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini üstlendi. 2003 yılından 2007 yılına kadar Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini yapmıştır. Halen, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi′nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.


 


Ümit ZİLELİ


Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi′ni bitirdi.Gazeteciliğe 1978′de Anadolu Ajansı′nda başladı. Daha sonra Günaydın, Ankara Ekspres ve Barış gazetelerinde çalıştı. 1982′de yeni kurulan Güneş′in ABD-Los Angeles muhabirliğini yaptı. Türkiye′ye döndükten sonra Güneş, Nokta, Son Havadis, Bulvar ve Milliyet order Aciclovir ′te çalıştı.
Zileli 1991′den itibaren TRT′de Değişen Sanat ve 25 Kare, Kanal 6 ve Kanal E′de Pusula, Kanal D′de Ses Ver Türkiye programlarını gerçekleştirdi. Son olarak TRT 2′de “Pazar Söyleşileri” programını hazırladı ve sundu.
Özel radyoların yayına geçtiği 1993′te “Sesli Gazete” adıyla ilk sabah haber-yorum programını başlattı. Bu program Mustafa Balbay ile çok sevilerek izlendi.Zileli, 1997′den bu yana Cumhuriyet Gazetesi′nde Düz Çizgi köşesinde yazılar kaleme almaktadır. Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği üyesidir.


 


Serdar Kızık


“Cumhuriyet” gazetesi yazarı Serdar Kızık’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’ndan yayınlanan “İmbatı Ege’nin” isimli yeni kitabı, Ege’yi imbat gibi sevip kucaklayan bir duyarlı yazarın çalışmalarını belgeliyor.Serdar Kızık, yeni kitabında Alaçatı’dan Efes’e, Kaz Dağları’ndan Urla’ya, Yalıkavak’a, Birgi’ye uzanan bir coğrafyada tarih, kültür süzgecinden geçen usta işi yazılarında yöre sorunlarını gündeme getirmekte. Bazen Dalyan’ın gizemini sunarken, kimi zaman Karantinalı Despina ile bizi buluşturuyor. Halikarnas Balıkçısı çizgisinde ilerleyen bir Egeli yazarın kitabı gerçekten bir sevda güldestesi gibi. “Cumhuriyet” gazetesi yazarı Serdar Kızık’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’ndan yayınlanan “İmbatı Ege’nin” isimli yeni kitabı, Ege’yi imbat gibi sevip kucaklayan bir duyarlı yazarın çalışmalarını belgeliyor.Serdar Kızık, yeni kitabında Alaçatı’dan Efes’e, Kaz Dağları’ndan Urla’ya, Yalıkavak’a, Birgi’ye uzanan bir coğrafyada tarih, kültür süzgecinden geçen usta işi yazılarında yöre sorunlarını gündeme getirmekte. Bazen Dalyan’ın gizemini sunarken, kimi zaman Karantinalı Despina ile bizi buluşturuyor. Halikarnas Balıkçısı çizgisinde ilerleyen bir Egeli yazarın kitabı gerçekten bir sevda güldestesi gibi. Kaynak : Yaşar Aksoy





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.