Bodrum Gündem

Cumhuriyet Yazarları Bodrumlu Okurlarla Buluştu..

Gazeteci Yazar Zeynep Oral, Anayasa Hukukcusu Prof.Dr.Süheyl Batum ve Gazeteci Yazar Ümit Zileli Bodrum Bab-ı Ali Kitabevinde kitaplarını imzaladılar, okurları ile sohbet ettiler.

Cumhuriyet Yazarları Bodrumlu Okurlarla Buluştu..
04.01.2010
0
A+
A-

Kış aylarında sessizliğe bürünen Bodrum yeni yıl etkinliklerinde önemli bir kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bab-ı Ali Kitabevi, Bodrum Belediyesi ve bir çok esnafın desteği ile yeni yılın ikinci günü “Kitaplı Günler-Cumhuriyet Yazarları Bodrum’da” imza günü düzenlendi. Kitapseverlerin yoğun ilgisi olduğu etkinlikte, yazarlar da Bodrum’lu okurların ilgisinden çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Paxil online

Order Prozac

Gazeteci Yazar Zeynep Oral, Bodrum’da kitaba, sanata, derin düşünceye sahip olan insanların çok olduğunu söyledi. Zeynep Oral ; “Bodrum’da bu benim ikinci imza günü etkinliğim. Bodrum’da kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere her zaman destek veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Bu etkinlik ile görüyorum ki okurlar çok ilgili ve mutlu.” dedi.


Bahçe Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Anayasa Hukukcusu Prof.Dr. Süheyl Batum, düşünsel anlamda ürünler veren insanların, romancıların eserlerinin, sanatçıların sanat eserlerinin korunmasının, çok büyük önemi olduğunu yavaş yavaş Türkiye anlamaya başladığını kaydeden Batum ;” Türkiye maalesef
bu sanat ürünlerinin, fikir eserlerinin korunması konusunda, bazı Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri gibi bir korsanın cenneti olarak algılanıyordu. Bu büyük ihtimalle, büyük ölçüde yasaların yetersizliğinden ama aynı zamanda denetimin yetersizliğinden kaynaklanan bir şeydi. Türkiye′de bu yönde yasalardan önce belli bilincin gelişmesi lazım. Bu bilinç çok önemli. Çünkü Türkiye′de veya herhangi bir ülkede yasaları yapabiliyorsunuz ama bu yasaların denetlenebilir ve uygulanabilir olmaları lazım. Bunu
sağlayamadığınız takdirde dünyanın hiçbir ülkesinde, hele hele düşünce eserlerinin fikir eserlerinin ve sanat eserlerinin korunmasında, gerçek anlamda korumayı sağlayabilmek mümkün değil” diye konuştu.


Gazetecilerin mevzuatın uygulanabilirliği ile ilgili sorusuna, mevzuatlar yapmalarına rağmen bunu Ortadoğu ülkelerinde Uzakdoğu ülkelerinde koruyabilmenin mümkün olmadığının görüldüğü söyleyen Prof. Dr. Batum, “Hele hele fikir eserlerinde bu önemli. Bu bakımdan Türkiye′de ben ilk önce düşünsel anlamda yani insanların kafasında bu sanatın, bilimin yerinin öneminin ortaya çıkmasıyla mevzuatla tamamlanarak da bu korsanın çözülebileceğine inanıyorum. En azından insanlar şunu düşünmesi lazım. ′Bu en önemli emeklerden bir tanesi′. Türkiye′de yakın bir zamanda korsanın önüne geçilebilmesi zorunluluğunun olduğuna inanıyorum. Bu yönde mevzuat değişti yeni bir yasa değişikliği de var. Ama dediğim gibi Türkiye′de bunun bilincine varmak çok uzun bir zaman aldı.” Şeklinde cevapladı.


Keskin kalemi ve keskin dili ile tanınan Gazeteci yazar Ümit Zileli’ye okurların ilgisi yoğun oldu. Gelecek için iyi beklentileri olduğunu söyleyen Zileli; “Bodrum’da olmaktan çok mutluyum. Müthiş bir ilgi var. Bu kitabevine Bodrum sahip çıkmalı, çıkacağına da inanıyorum.” dedi. generic Lithium


Bab-ı Ali Kitabevi işletmecisi Çiçek ve Fatih Bozoğlu, “Bodrum’da Kitaplı Günler” etkinliğini, her ay yapmaya çalıştıklarını belirterek; “ İmza günleri okurlar ile yazarları bir araya getiriyoruz. Böylece kitap okuma alışkanlığına katkı sağlamış oluyoruz. Bu etkinliğimize, Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon ve çeşitli sektörlerden esnaf arkadaşlarımız, yerel televizyonumuz, yerel gazetelerimiz ve muhabir arkadaşlarımız da destek verdiler emek harcadılar. Bizim istediğimizde tam olarak buydu. Kitapseverlerin ilgisi çok yoğun, tabi buda mutlu edici. Böylece herkes bir katkı koymuş oldu ve bu etkinliği, hepimiz yapmış olduk. Daha önceki, O.Gönenç,Yüksel Söylemez, Zeynep Oral, Ayşe Kulin imza günü etkinliklerimizde de okurlar çok yoğun ilgi göstermişlerdi. Bu günde, yazarlarımıza ve kitaplara yoğun ilgi olmasından çok mutluyuz” diyerek, başarıyı herkesle paylaştığını ifade etti.


Saat 13.00 de başlayan imza günü, akşam geç saatlere kadar sürdü. Katılımcılar, yazarlar ile fotoğraf çektirip sohbet etme fırsatı buldular.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.