Bodrum Gündem

DİKKAT: BODRUM SUYUNU KAYBEDİYOR

KORKUNÇ BİLANÇO BODRUM, SUYUNUN 70İNİ KAYBEDİYOR

DİKKAT: BODRUM SUYUNU KAYBEDİYOR
07.01.2010
0
A+
A-


Bodrum Belediyesi yaptığı araştırmada Mumcular Barajı’ndan çıkan suyun Bodrum’a geldikten sonra %70’inin kaybolduğunu açıkladı.


 

Cheap Sildenafil

Su konusundaki araştırmada oldukça önemli tespitler yapıldı. Mumcular’dan elde edilen suyun Bodrum’da %70’inin kaybolduğunun tespit edildiği araştırmada bazı gerçekler su yüzüne çıktı. Mumcular Barajı’ndan alınan suyun büyük bölümünün su borularının bakımsız olmasından dolayı Bodrum’a ulaştıktan sonra kaybolduğu, su şebeke hattının eksik ve arızalı olmasından dolayı kaçağın büyüdüğü, ayrıca kaçak su kullanımının su kaybını tetiklediği belirtildi. Buna göre Bodrum genelinde hanelerin sadece %60’ının su abonesi olduğu öğrenilirken, geri kalan %40’lık bölümün sıhhi olmayan koşullarda su temin ettikleri öğrenildi.


 


KAYIP 10 MİLYON TL


Bodrum Belediyesi alt yapı problemleri yüzünden her yıl 10 milyon TL’nin toprağa karıştığını, 36 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacının alt yapıda kaybolduğunu belirledi.


  buy Cialis super active online


RAKAMLAR KORKUNÇ


Yıllara göre alt yapıda kaybolan su miktarını da belirlendi, ortaya oldukça korkunç bir tablo çıktı. Buna göre 2006 yılında Bodrum’un yıllık tüketimi 2 milyon 337 bin metreküp olurken, aynı yıl yaşanan kaybın 3 milyon 500 bin metreküp, kayıp oranının %59 olduğu belirlendi. Kaybın her yıl arttığı gözlenirken 2007, 2008 ve 2009 yıllarında tüketim aynı oranda kalırken su kayıp oranı sırasıyla %61, %62 ve %64 olarak belirlendi.


 


TEK ÇARE ALT YAPI YENİLENMESİ


Susuzlukla boğuşan, buna rağmen mevcut suyunun %70’ini alt yapı bozukluğu nedeniyle kaybeden Bodrum’un tek çaresinin alt yapıyı yenilemesinden geçtiği öğrenildi. Buna göre su şebekesi ve altyapısı yenilendiğinde yaz aylarında yaşanan su kesintilerinin yaşanmayacağı da ifade edildi. buy Premarin online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.