Bodrum Gündem

Bodrumda Futbol Turizmi

Turizmi 12 aya yayma çabalarının ilk somut örneği hakkında bir yorum

Bodrumda Futbol Turizmi
12.01.2010
0
A+
A-

Bodrum-Celal Gürsoy-


Bodrum olarak yeni keşfettiğimiz ve bundan dolayı çocuklar gibi sevindiğimiz Futbol Kampı turizmi yıllardır Antalya ve Nevşehir’de gerçekleşmekte. Özellikle Antalya’da UEFA tarafından onaylı 150 ana saha ve 200 yan saha ile toplam 350 sahada faaliyet tam hızıyla sürdürülmekte.


Ocak ve Mart aylarında Antalya da yerli ve yabancı futbol takımının devre arasında kamp yapması artık otellere 70 milyon Euro’dan fazla ciro yaptıran bir sektör haline geldi. Naltrexone no prescription


Bu yıl da 1200 civarında yerli ve yabancı futbol takımının kamp yapması bekleniyor. Bunun otelcilik dilinde açılımı 450.000 geceleme anlamına geliyor. Bu göz kamaştırıcı rakam Antalya’da bulunan bir çok beş yıldızlı tesislerin futbol sahası açmasına neden oldu. Bu güne kadar sadece Belek’te 500 takım rezervasyon yaptırdı.

buy Retin-A

buy Premarin online Buna rağmen tipik Türk işi bir eksiklik var. Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz yaptığı açıklamada kent merkezindeki stadın konuk takımların ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığından, bundan dolayı gelen takımların otellerinden dışarı çıkamadıklarına dikkat çekti. Yeni her zaman olduğu gibi özel teşebbüs bürokrasinin önüne geçti. Ülkemizde ne yazık ki ileriye dönük planlama ve araştırma yapılmadığı için işler hep böyle tersten yürüyor. Sayın Recep Tokgöz Antalya merkez’de kaliteli bir stadın olmasının, bu takımların turnuva yapma şansını yükselteceğini böylelikle takım oyuncularının kent merkezine gelmeleri için bir neden doğacağını belirterek Pınarlı’da 226 parselde Antalya için yeni bir stadyum çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.


Bu işte ikinci başarılı ilimiz olan Nevşehir 18 sahasıyla bu işe yatırım yapan akıllı bölgelerden biri ama bu sene ne yazık ki onları kötü bir sürpriz bekliyor. İddia organizasyonun turnuvaları iptal edildi. Bu büyük bir gelir kaybına sebep olacak.


Bodrum için yıllardır bu işe otellerin başlaması beklenirken tam tersi oldu ve müteşebbis bir inşaatçı olan İsmet Özer tamamen kendi çabası ile iki yıl önce bu işe uygun parseller bularak KAZAR firması olarak 5 adet futbol antrenman sahası yaptı. KAZAR Football Investments yöneticisi Murat Akın beyin verdiği bilgiye göre bu gün sahaların yakınında bulunan Turgutreis çevresindeki otellere kiralanarak kullanılan bu sahalara en yakın sürede 7 tane daha eklemeye çalışıyorlar.


Bu işin önemini kavrayan Bodrum’un yeni oteli Kafeluka Resort Otel’de işin kongre ve toplantı tarafını yakalayarak Şubat ayında yapılacak olan 350 kişilik Futbol Federasyonu toplantısı için aday olarak devreye girdi.  


Futbol Turizminin gerçek anlamda hayata geçmesi için sahaların otellere yakın mevkilerde bulunması, otellerin içindeki fitness ve sağlık bölümlerinin yeterli olması gibi şartlar bulunuyor. Bu açıdan bakılınca Bodrum şu anda bu iş için çok hazırlıksız. Bildiğiniz gibi otellerdeki fitness merkezleri 45 kişik bir takımı içeri almaya yeterli büyüklte değil. Sağlık desteği verebilecek bir otel de henüz düşünülmedi bile… 


Aslında kışın faaliyet göstermek isteyen büyük otellerin çok da büyük olmayan yatırımlarla antrenman sahaları yapması ve derhal devreye girmesi çok kolay.


Size çarpıcı bir kıyaslama vereyim. Rusya bu işte daha devreye girmedi. Eğer girerse karşılaşacağımız büyüklük şöyle: Rusya’da futbol takımı sayısı, Türkiye’deki futbolcu sayısı kadar. Gelin önümüzdeki pastanın büyüklüğünü siz hesaplayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.