Bodrum Gündem

İnternet kafelere Metin 2 yasağı

Erzurumda 14 yaşındaki Musa Kangın öldürülmesiyle gündeme gelen bilgisayar oyunu Metin 2nin internet kafelerde oynatılması yasaklandı.

İnternet kafelere Metin 2 yasağı
12.01.2010
0
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü′nün, oyuna 18 yaş sınırı getirmesinin ardından Yalova′da yasağın kapsamı genişletildi. Yalova Emniyeti′nin aldığı karar gereği kafelerde artık şiddet öğeleri içeren savaş oyunu ′Metin 2′ oynanmayacak. Valiliğin onay verdiği karar gereğince, bu oyunu oynatanlar para cezasına çarptırılacak. Erzurum′da geçen yıl 9 Kasım′da okula gitmek için evden ayrılan ve 6 gün sonra metruk bir binada cesedi bulunan Musa′nın çok iyi bildiği ′Metin 2′ oyununda oluşturduğu karaktere internette yüksek fiyatlarda alıcı bulduğu için kaçırıldığı iddia edilmişti.
where can i buy Plavix

İnternet kafelerde bu tür oyunların rahatça oynanması valilikleri tedbir almaya yöneltti. Gaziantep Valiliği 24 Aralık 2009′da aldığı kararla ′Metin 2′nin internet kafelerde oynatılmasını yasakladı. Valilik 1 Ocak′tan itibaren yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu uyarınca 143 TL para cezası verileceğini duyurdu. Yalova Emniyet Müdürlüğü de ′Metin 2′ ve benzeri oyunların kafelerde oynatılmasına yasak getirdi. Müdürlükçe yapılan açıklamada, oyunun delici ve ezici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra şiddet içerikli öğeler barındırdığının tespit edildiği belirtilerek, valiliğin oluruyla yasaklandığı bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Metin 2, 18 yaşından küçüklerin gelişimini olumsuz etkiler. Bu oyunun il sınırları içerisinde internet toplu kullanım sağlayıcı işyerlerinde oynatılması veya bilgisayarlarda yüklü olmasının yasaklanmasına karar verilmiştir. Bu işyerlerinde müşterilerin rahatlıkla görebileceği yerlere ′Şiddet, pornografi, kumar ve uyuşturucu kullanımını içeren oyunların oynanması ve oynatılması yasaktır.′ yazısı asılmasına hükmedilmiştir. Belirtilen tedbir ve yasaklara uymayan kişi veya sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa İl İdaresi Kanunu, Kabahatler Kanunu ve İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik′in ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanacaktır.”
Nolvadex online purchase Prozac
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.