Bodrum Gündem

Arkeolog Küçükeren: Bodruma Karya Müzesi yapılmalı

Ekin Grup tarafından yayınlanan Karia Efsaneleri kitabının yazarı Araştırmacı Arkeolog Canan Küçükeren, Bodrumda Karya Müzesi adı altında yapılacak bir çalışmanın bölgenin turizmine de katkı sağlayacağını söyledi.

Arkeolog Küçükeren: Bodruma Karya Müzesi yapılmalı
15.01.2010
0
A+
A-

Bodrum′da bazı konferans ve toplantılarda Karyalılar ilgili konuşma yapan ve son olarak “Güneybatı Anadolu′nun İlk Denizcileri Karyalılar” adlı konferansta yer alan Arkeolog Canan Küçükeren bu konuda yaptığı araştırmalarıyla biri İngilizce olmak üzere 4 kitap yazdığını belirtti. Karyalıların denizci ve savaşçı olduğunu söyleyen Küçükeren, Bodrum ve çevresinde izlerinin olduğunu söylediği Kayralıların M.Ö. 2000′li yıllarda denizcilikte ön planda olduğunu kaydetti. Karyalıların farklı uygarlıklarınordularında da görev yaptığını ifade eden Küçükeren, Bodrum′un kültür değerlerini ön plana çıkararak kültür turizmi ile ekonomiye katkı sağlanacağı söyledi.



buy Kamagra buy levonorgestrel  


Arkeolog Küçükeren, Karyalılar ve kültür turizmiyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlarken “Turizm faaliyetlerine kültürü de ilave ettiğimizde farklı bir durum ortaya çıkacak. Kültür için gelen turist burada gezecek ve dolayısıyla para bırakacak. Gezerken de iyi şartlarda konaklayacak. Tek bir otele gelip, sabah girip bir hafta sonra da çıkmayacak. Ben kültür turizmi ile çok daha fazla kalkınma olacağı fikrindeyim. Burada bir Karya olgusu oluşturabilinir ve Karya müzesi olur” dedi.


 


Bodrum′da Karya müzesi oluşturulacağına inandığını belirten Küçükeren, “Tabii bu konuda çok çaba sarf etmemiz lazım. Yurt dışındaki kültürel şehirlerde, küçük bir şehir bile olsa 5-10 müzesi var. Müze için Karyalıların bıraktığı parçalar toparlanabilir. Yeter ki bu konuda çalışma yapılmaya karar verilsin” diye konuştu. purchase misoprostol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.