Bodrum Gündem

ALMANYADA İLK VERİLER AÇIKLANMAYA BAŞLADI: UZUN SÜRELİ TATİL VE PAKET TURLARA İLGİ ARTIYOR

CMT Fuarı öncesi değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri ve araştırmacılar, 2010da yılın trendinin uzak mesafe seyahatleri olacağını Akdenizde Menorka ve Türkiye gibi destinasyonların ilgi gördüğünü belirttiler.

ALMANYADA İLK VERİLER AÇIKLANMAYA BAŞLADI: UZUN SÜRELİ TATİL VE PAKET TURLARA İLGİ ARTIYOR
16.01.2010
0
A+
A-

Almanya’nın Stuttgart kentinde 16 Ocak tarihinde başlayacak olan CMT Fuarı öncesinde bir açıklama yapan Avrupa seyahat pazarının lider grubu TUI’nin Almanya kolu TUI Almanya’nın Genel Müdürü Böttcher, başta uzak mesafeli destinasyonlar olmak üzere Akdeniz’e olan ilginin arttığına işaret ederek, Alman tatilcinin 2010’da 15 gün civarında uzun süreli tatil olanaklarına ilgi gösterme eğiliminde olduklarını belirtti.

Uzak mesafeli destinasyonlara ilgi arttı
TUI Almanya olarak Aralık ayının ortalarından itibaren rezervasyonlarda önemli oranlarda yükselme kaydettiklerine dikkat çeken Böttcher, özellikle Tayland, ABD, Kanada, Güney Afrika, Küba ve Mauritius başta olmak üzere uzak mesafeli destinasyonlara olan rezervasyonlarda yüzde 34’lük bir artış yakaladıklarını bildirdi.
TUI Almanya Müdürü Böttcher, Akdeniz destinasyonlarının da Almanya’daki popülerliklerini koruduklarını ve bu bölgeye olan rezervasyonlarda artış yaşandığını dile getirdi. İspanya’da 2010’da Mayorka’nın küçük kardeşi Menorka’nın büyük bir sıçrama yaptığı ve yüzde 30’luk rezervasyon artışı kaydettiğini belirten Böttcher, Türkiye’nin de paket turlar da en çok sorulan ülke olduğunu söyledi. misoprostol buy

2010 yılında iki büyük müşteri eğiliminin dikkat çektiğine işaret eden Böttcher, özellikle “herşey dahil” ve “özel” ürünlere ilgi gösteren TUI müşterilerinin şu ana dek yüzde 55’inin 2010 yaz tatilleri için paket turları seçtiklerini belirtti. Böttcher, geçen yılın aynı döneminde bu oranın yüzde 50 olduğunu hatırlattı. Böttcher, TUI müşterilerinin yaklaşık yüzde 85’inin dört ve beş yıldızlı otelleri tercih ettiklerini, geçen yıl bu oranın yüzde 79 olduğunu ifade etti.

Araştırmalara göre 2010 henüz 2009’un gerisinde, isotretinoin online
yükseliş eğilimi sürüyor

Öte yandan, CMT Fuarı dolayısıyla 2010’a ilişkin ilk bulgulara yönelik açıklamalar yapan araştırma kuruluşları da 2010 rezervasyonlarındaki gözle görülür iyileşmeye dikkat çekiyorlar. CMT dolayısıyla 2010’a yönelik ilk bulgularını açıklayan FUR adlı araştırma kuruluşundan Martin Lohmann, taleplerde artış olacağını ve Alman tatilcinin tatile çıkma istekliliğinin geçen yıla göre daha yüksek olduğunu söyledi. order Nolvadex

Bir diğer araştırma kuruluşu GfK’nın ilk bulgularına göre de Almanya’da 2010 yaz dönemi için 28,1 milyon seyahat potansiyeli mevcut.  Halihazırdaki verilere göre Almanya genelinde 2010 yaz rezervasyonlarında yüzde 4,1’lik bir gerilemenin söz konusu olduğunu belirten GfK yetkilileri, 55,4 milyon tatil seyahatinin planlandığını, bu rakamın geçen yılın yüzde 3,7 gerisinde olduğunu bildirdiler. Ancak, GfK verileri de buna rağmen özellikle 15 günlük uzun tatillerin 2010’da revaçta olacağını ve Akdeniz destiansyonlarına ilginin süreceğini ortaya koyuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.