Bodrum Gündem

BİRLİK, BİRLİK, BİRLİK…

Bodrum Anadolu ve kültür Derneği BAKDER tarafından Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda Aşure Birlik Cem töreni düzenlendi.

BİRLİK, BİRLİK, BİRLİK…
18.01.2010
0
A+
A-

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı törende Kızıldeli Seyir Sultan dede soyundan olan Bakder Başkanı Hüseyin Yalçın, Bodrum yarımadasında 6 bin alevinin yaşadığını ve Bakder olarak kuruluşlarının ikinci yılında düzenledikleri Cem törenine Dede Özkan Yıldız, Dede aşık Zakir Cem Karataş’ın İstanbul’dan katıldıklarını açıkladı.
Bakder Başkanı Hüseyin Yalçın törenle ilgili şunları söyledi.
“Bugün burada Muharrem ayı sonunda gerçekleştirilen cem törenimizi yapmak üzere toplandık. Program kapsamında nefesler okunacak adadığımız kurbanlar dağıtılacak bunu yanında lokma ve aşure ikram edeceğiz. Bodrum’da henüz bir Cem Evi yok ama en kısa zamanda Cem Evimizi yapmak istiyoruz. ”
Törene katılanlar arasında Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır,  da yer aldı.
Tören sırasında Hacı Bektaşi temsil edildi. Törende on iki hizmet gereği, saz çalınıp, nefesler okundu, Süpürgeci, delilci, kapıcı, gözcü, sofradar, meydancı, saka, ibrikçi ve ayakçıda görevlerini yaptılar.


KAYNAK: purchase Lamisil cheap methocarbamol Retin-A cream www.kenttv.net
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.