Bodrum Gündem

KONACIKTA CEM VE KÜLTÜR EVİ AÇILDI…

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi, Konacıkta düzenlenen törenle hizmete açıldı.

KONACIKTA CEM VE KÜLTÜR EVİ AÇILDI…
18.01.2010
0
A+
A-

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi, Konacık’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa; MHP Muğla İl Genel Meclis Üyesi Kazım Öztin,  MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, MHP Konacık Belde Başkanı Burak Söğütlü, Cem Vakfı Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Universal Hospital Başhekimi Yusuf Babayiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Konacık Pamir İş Merkezi’nde hizmete giren Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi’nin açılışını Kültür evi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu ile Belediye başkanları Mehmet Tosun ve Mehmet Onur Şahbaz birlikte gerçekleştirdi.


buy Retin-A generic Retin-A 27 Mart 1995 tarihinde Uluslararası Hukuk profesörü İzzettin Doğan’ın Genel Başkanlığı’nda Cem Vakfı’nın kurulduğunu söyleyen başkan Çuhadaroğlu şunları söyledi; “ Vakfımızın amacı; Laik Türkiye Cumhuriyetin’in ilkelerinden taviz vermeden, Alevi İslam anlayışının bir gereği olarak dil, din, ırk, cins ve renk ayrımı yapmayarak, tasavvuf kültür ve inancının yerleşmesi, hoşgörü ve sevginin toplumun temel değerleri haline getirilmesidir. Kurulduğu günden bugüne dek, milyonlarca Alevinin sesi olan Vakfımız, çeşitli kitap, dergi ve broşür çıkartarak, sayısız seminerler, toplantılar ve konferanslar düzenleyerek, canlarımızın vakfımız faaliyetlerinden haberdar olmasını sağlamaktadır. “


Açılışta bir konuşma yapan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun şunları söyledi; “Son 15 yılda Türkiye’de Alevi – İslam anlayışının gerek kamuoyu gerekse devlet nezdinde doğru bir şekilde algılanmasına katkı sağlayan Cem Vakfı’nın Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. İzettin Doğan’a teşekkür ediyorum. Çünkü; Genel Başkan’ın sayesinde bugünlerde alevi çalıştayları yapılıyor, bu mesele kamuoyu tarafından da takip ediliyor. Biz Belediye Başkanları, Yerel Yöneticiler, siyasi Parti Temsilcileri de bu konuyla yakından ilgileniyorlar. Çözüm noktasında ise ciddi adımların atılacağı inancındayım. Cem Vakfı’nın Konacık’ta olması bizim açımızdan ayrı bir önem arz ediyor. Biz bölgemizde kurulu olan Sivil toplum örgütlerine önem veriyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz. ”


Plavix buy online

Ayrıca Başkan Tosun; “ Alevi vatandaşlarımızın Alevi Kültür inancını, geleneğini geleceklere taşıma ve cem yapma noktasında sorunlarınız olduğunu biliyorum. Bu anlamda Cem Vakfı’nın Bodrum Şube Başkanı ve diğer yetkilileri ile Bodrum Yarımadası’na yakışır bir Cemevi yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.


Açılışta Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Üyesi ve dede sıfatıyla bilinen Fevzi Erdoğan aşure duası ettirdi. Ayrıca tören Grup Efsane’nin Semah müziği eşliğinde devam etti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.