Bodrum Gündem

MARXın DÖNÜŞÜ ENDİŞE YARATTI.. Usta Şiir Tadında Oyun Sergiledi..

Usta oyuncu Genco Erkal şiir tadında oynadığı oyunu Marxın Dönüşü Bodrum seyircisine muhteşem bir tiyatro şöleni yaşattı.

MARXın DÖNÜŞÜ ENDİŞE YARATTI.. Usta Şiir Tadında Oyun Sergiledi..
21.01.2010
0
A+
A-

Bodrum/Fatih Bozoğlu
Salı akşamı, Çağdaş Yaşam Derneği yararına, Nurol Kültür Merkezinde Genco Erkal’ın tiyatro gösterisi yapıldı. Salon ve merdivenler dahil tamamen doluydu.


ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Şaraçbaşı “Genco Erkal’ı 50.Tiyatro Yılında Bodrum’da konuk etmek çok keyifli bir duygu. Organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Bizimde birazcık katkımız olduysa bundan onur duyarız.” diyerek, organizasyon ve katılımdan dolayı, memnuniyetini ifade etti.


Marx’ın Dönüşü oyununu ve Genco Erkal’ı izlemeye gelen Hülya Kocadon “ Genco Erkal’ı birkaç sene önce, Bodrum Marmara Koleji’nde izlemiştik. Çok güzel bir oyunla karşımıza çıkmıştı. Onu çok özlemiştik, şimdi heyecanla oyunu izlemeye geldik” dedi.


 


Howard Zınn tarafından kaleme alınan oyun “MARX’ın Dönüşü” yaklaşık birbuçuk saat boyunca usta oyuncu Genco Erkal tarafından oynandı, Bodrum seyircisi soluksuz izledi.


19. yüzyılda yaşamış, kapitalist sistemi ekonomik olarak tahlil eden ve “Das Kapital” kitabı ile, Marksist teoriyi geliştiren Karl Marks’ın bu kitabı, çeşitli üniversitelerde ekonomi dersi olarak da  okutulmuştu. Sovyetler Birliğinde, sosyalist sistemin çöküşü ile Marksizm’in de yıkıldığı ve bu teoremin bittiği tartışmalarına bir cevap niteliğini taşıyor. Oyunun kurgusunda olan ve bazı kısımlarında ışıkların kapanıp açılarak uyarı yapılması, seyirciler tarafından alkışlarla oyuna katılmasına ve gülüşmelere neden oldu. 1850’lerden bu güne atıflarda bulunulan oyunda, sanki değişen bir şey yok vurgusunun yanında, Marx’ın hala haklı olduğu ve Marxizm’in yok olmadığı, hatta çözüm olduğu gösteriliyor.


Aciclovir online  

Order Disulfiram online

Oyun sonunda fuayede, izleyicileri ile ayaküstü sohbet eden ve fotoğraf çektiren, üstat Genco Erkal Bodrum seyircisinin oyuna olan ilgisinden çok memnun kaldığını söyleyerek “Bir çok yerde oyun sergiliyorum, turneleri çok severim ama belirtmeliyim ki Bodrum seyircisi başka seyircilere benzemiyor, bunu daha önceden de biliyordum. Oyunun içine giriyor ve içinde hissediyor bunu anlıyorsunuz. Bodrum kültürlü ve entelektüel bir şehirdir. Seyircinin ilgisinden ve katılımından çok mutlu oldum” dedi. Erkal, her zaman Bodrum’a gelmeyi istediğini de sözlerine ekledi.


xenical to buy online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.