Bodrum Gündem

Tüm Tartışmalara Rağmen KALİTE VE HİZMET…

Başkan Tire : Kaliteli ve Sosyal Belediyecilik tek hedefimizdir.

Tüm Tartışmalara Rağmen KALİTE VE HİZMET…
21.01.2010
0
A+
A-

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire Bodrum’da çalışan ulusal ve yerel basın mensuplarına öğle yemeği verdi.Tire’nin basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği ve geleceğe yönelik projelerini paylaştığı davette son günlerde de gündeme gelen Kardak Kayalıkları’nın çevresinden avlanan çipuraların ikram edildi.


Gazetecilerin sorusu üzerine konu son günlerde ulusal basında sorun olarak yer alan Kardak Kayalıkları konuşuldu. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, görevi süresince Kardak kayalıklarıyla ilgili balıkçılar tarafından kendisine tek bir şikayetin gelmediğini söyledi.
Tire bu konuda Gümüşlük′ün ulusal medyada gündeme gelmesinin tanıtım adına sevindirici ancak Kardak kayalıkları hakkında çıkan olumsuz haberlerle gündeme gelmesinin üzücü olduğunu söyledi. Gümüşlüklü balıkçıların Kardak kayalıkları çevresinde rahat bir şekilde avlandıklarına değinerek;  ′′Görev yaptığım süre içinde Kardak kayalıklarıyla ilgili balıkçılar tarafından bana tek bir şikayet gelmedi. Bizim zaten kriz yaratmak gibi bir durumumuz yok. Burada görev yapan balıkçılarımızda gayet sakin şekilde avlanıyorlar. Bir problemle karşılaştıklarını hiç bir zaman söylemediler. Zaten bu işin uluslararası boyutu var bizi aşıyor. Balıkçılarımızda rahat rahat gidip geliyor.′′ Sorunun abartıldığını dile getirdi.


Tavşan Adası


Gümüşlük′te bulunan ve denizden yürüyerek ulaşılan, Tavşan Adası′na turistlerin ve vatandaşların ilgi gösterdiklerini anlatan Mehmet Tire, ada üzerinde bu yıl Myndos kazılarının yapıldığını kaydetti. Tavşan Adası′nın belediyeye tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı′na yazı yazdıklarını belirten Tire, ′′Bakanlık tahsisin bize uygun olmadığını bildirdi. Orası hazine arazisi. Biz şimdi kazılara sadece mali destek veriyoruz. Buradaki kazılarda 1 kilise 6 mezar ortaya çıktı. Kazılar bittikten sonra ada yeniden halkın ziyaretine açılacak′′ dedi.


 


Gümüşlükte Yapılaşma
Gümüşlük′teki tarihi dokuyu korumaya çalıştıklarını ve yapılaşmaya mümkün olduğu kadar izin vermediklerini dile getirdi. Ancak beldede kültür merkezi, alış veriş merkezi, benzin istasyonu gibi yerlerin bulunmadığını, yazın nüfusu 25 bin olduğunu buna bağlı olarak korumacı ancak gelişen bir belediyecilik yaptıklarını ifade etti. Bir kesim Gümüşlük’ün büyümesini isterken, bir kesimde olduğu gibi kalmasını istediğini ifade eden Tire, “Dikkatli, dokuyu bozmadan ancak gelişerek büyümek gerekiyor bizde bu dengeyi sağlamaya çalışıyoruz” dedi.


 


Mandalin Marmelatı


Yörenin insanına ekonomik katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire “Mandalina Üreticileri Birliği ile birlikte Mandalina Marmelatı ile ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Patent alınmak üzere. Geçen yıllarda 5 bin kavanoz üretiliyordu, bu sene 25 bin kavanoz sipariş aldı. Turizm dışında halkımıza ekonomik katkı sağlayacak ürünler var ve onlara destek veriyoruz” dedi. Gümüşlük çilek, mandalina gibi ürünleri işleyerek ve şarap üretim fabrikası da yaparak yeni gelir kaynakları sağlayan projeleri de yapıyor. Toradol without prescription


 


Antik Kazılar Devam Ediyor


“Kültür Bakanlığı bu konuda çok hassas. Biz de öyleyiz. Tavşan adasında çalışmalar devam ediyor. Belediye olarak bize ait bir yer değil. Ama, biz elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Yeni bir kilise çıktı. Bekçi koyduk. Koruma altına aldık. 12 ay turizm için, kültür turizmi anlamında çok önemliyiz. Antik tiyatro kazı çalışmaları da devam ediyor”


levonorgestrel online

 


Belediyeler Birliği


purchase cheap Baclofen Başkan Tire Belediyeler Birliği konusunda, birlikte çalışmak, ortak projeler çok önemli olduğunu kaydederek, umutsuz olmadığını ifade etti. Başkan Tire “Tek bir merkezden yapılacak çalışmalar, her bakımdan daha verimli, daha başarılı olacaktır.”


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.