Bodrum Gündem

MAVİ YOL GİRİŞİMİ KÖYLERDE..

Bu proje ile yeni bir ekonomik kaynak olması planlanıyor.

MAVİ YOL GİRİŞİMİ KÖYLERDE..
22.01.2010
0
A+
A-

order Vermox online

Mavi Yol Girişimi; Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) nın öne sürüp sonlandıramadığı projesini kaldığı yerden devam ettirme kararı aldı.   Buy Orlistat Prozac price


Civar köylerden başlayarak Melengeç Ağaçlarına “ANTEP FISTIĞI” diğer bir adıyla “ŞAM FISTIĞI” aşılanması yolu ile Antep fıstığı üretimiyle ve Kapari bitkisinden, köylünün tatminkâr gelir elde etmesi hedefleniyor.


 


İlk etapta köylüyü bilgilendirme, ağaç miktarları hakkında bilgi edinme ve yapılan örnekleri incelemek maksadıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Melengeç (Çitlembik) ağaçlarının aşılanmasının ve doğal ortamımızda var olan “KAPARİ” (Gebere Otu) bitkisi konusunda araştırma, benimsetme ve ticari değerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.


 


Mavi Yol Girişimi başlangıç olarak hedeflenen Çömlekçi, Bahçeyaka, Tepecik, Yeniköy, Sazköy, Çamlık, Kumköy beldelerini ziyaret etti. Köylüye bu iki konuda ivme kazandırmayı, köy kahvelerinde gerçekleştirilen toplantılarda, Muhtarları ve orada bulunan köylüler aracılığı ile tüm köy halkına yaymayı amaçladı.


 


İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli çalışacak olan Mavi Yol Girişimi bilimsel araştırma ve deneyimlerden destek alarak bu iki konuda başarılı olmayı amaçladıklarını atıl durumda bulunan bu iki bitkiden köylünün önemli EKONOMİK GİRDİLER elde edebileceğini söylediler.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.