Bodrum Gündem

ONUR ÖYMEN BODRUMDAYDI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hükümete yüklendiği Bodrum ziyaretinde Başbakan diyor ki, Sivasın doğusuna geçemezler. Bir daha gittiğimizde Hakkariden kart postal yollayacağım kendisine dedi.

ONUR ÖYMEN BODRUMDAYDI..
31.01.2010
0
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesine bir kitapevinde imza gününe katılmak üzere gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, partisinin Bodrum ilçe teşkilatını da ziyaret ederek partilileri ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarının ve partililerinin sorularını yanıtlayan Öymen hükümete yüklendi.


Türkiye gündeminde yer alan Anayasa değişikliği konusu ile ilgili “AKP battıkça kendine can simidi arıyor” diyen Öymen “Son  bulduğu can  simidi de anayasa değişikliği Lasix online   girişimi. Ne zaman Anayasa Mahkemesi’nden  kendileri açısından olumsuz bir karar çıksa, yargıya ateş püskürüyorlar” dedi.


Seçimler konusunda da, parti olarak çok somut bir metinle halkın karşısına çıkacaklarını ve her konuda yapacaklarımızı bir metin haline getireceklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen şunları söyledi:


“Somut taahhütlerde bulunacağız. Mesela 4-C yi kaldırıyoruz. 4-C diye bir sistem kalmayacak. İşçileri perişan eden  bu cendereden işçileri kurtaracağız. Ayrıca YÖK ile ilgili güzel  sürprizlerimiz olacak. Türkiye’de çok şey değiştireceğiz”


Türkiye’nin ekonomik durumu konusunda bazı  açıklamalar yaparak, bu konuda ve diğer bazı konularda Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında sıralamasından söz eden Öymen “En acısı kadın erkek eşitliğinde 129.sıradayız.  Bir sıra yukarıda İran bir sıra aşağıda Suudi Arabistan.  Seç seç al. Türkiye burada. Yani 4 ineğe 12 -13 yaşındaki kızını gelin veren  insanların ülkesi. Ne kadar hazin. Töre cinayetleri, berdeller. Türkiye’ye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. Bunları düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.


“PARTİDE KÜSKÜNLÜK YOK”


CHP Genel Başkan   Yardımcısı Onur Öymen Bodrum ziyaretinde, partisi içinde küskünlük olup olmadığı yönünde soruya karşılık “Partide  küskünlük filan yoktur. Parti bir hizmet yeridir” dedi.


Parti içerisinde belli makamların olduğu bu makamlara bir demokratik yarışla ulaşıldığını söyleyen Öymen şunları kaydetti:


“Kazanlar olur, kaybedenler olur. Kaybeden arkadaşlarımız da kazananların yanında  ona en büyük desteği  sağlayan arkadaşlarımızdır. Bizim ilkemiz böyle. Tek tük istisna çıkarsa çıkar ama  partinin kapısı kimseye kapalı  değildir. Kimseye küsmeyiz.  Parti içinde  küskünlük lafını ben kabul etmiyorum. Ama  arkadaşlarımızda şunu bilsin ki, bir seçim de başka bir arkadaşımız kazananmışsa o dünyanın sonu değildir. Seçimi kaybeden arkadaş diyecek ki ‘partimiz kazandı. Ben bu partinin neferi olarak çalışmaya devam ediyorum’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle iç çekişmelere harcayacak zamanı, enerjisi yoktur. Bu bizim için büyük bir lükstür. Hepimizin ortak hedefi  Türkiye’yi bu iktidardan kurtarıp çağdaş bir yönetime kavuşturmaktır” metoclopramide without prescription


“TERÖRÜ ETKİSİZ KILMANIN BİRİNCİ YOLU DİPLOMASİDİR”


Partisinin  çok başarılı bir şekilde halkın gözünde yükseldiğini savunan Öymen,  terör konusunda da açıklamalarda bulundu. Bu konuda sözlerinde hükümete eleştirisini sürdüren Onur Öymen “Terörü etkisiz kılmanın birinci yolu diplomasidir.  Sizden önceki hükümetler nasıl Suriye’yi  diploması yolu ile bir tek kurşun atmadan ikna ettilerse, PKK tesislerini kapattılarsa sizde aynı şeyi Irak’ta yapın yapabiliyorsanız. Terörü bitirdiğiniz  zaman Kürt kökenli insanlarımızın üzerinden bir taş kalkmış gibi olacak. Bu insanlar derin bir nefes alacak.  Başbakan diyor ki Sivas’ın doğusuna geçemezler.  Bir daha gittiğimizde Hakkari’den kart postal yollacağım kendisine.  O bölgeyi dolaştık.  cheap esomeprazole Hem terör baskısı var, hem ekonomik açıdan perişan. Türkiye’de en zengin nikel madenleri Hakkari’dedir.  Terör baskısı yüzünden çalıştıramıyor. Sadece bir ocak çalışıyor. Sadece bu maden zenginliği orayı ayağa kaldırır.  Orada çok dram var. Biz o bölgeyi AKP’den daha iyi biliyoruz” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Onur Öymen Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaretinin ardından CHP Bodrum İlçe Başkanı Kerim Cangır  ve  diğer partilileri ile Kale caddesi ve yakın çevresinde yürüyüş yaparak esnafla, vatandaşlarla sohbet etti. Bodrum Spor Kulübü  yararına düzenlenen eşya piyangosunda  çekilişle verilecek otomobilin biletlerini satan bir bayandan birde bilet satın alan  Öymen, aldığı bileti yine bir bayan  vatandaşa verdi.  Denizciler Derneği kafeteryasında   vatandaşlar sohbetini sürdüren Onur Öymen,  Bab- ı Ali Kitapevi’nde düzenlenen imza gününe katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.