Bodrum Gündem

TÜRKİYE, AKDENİZ BÖLGESİNE PAKET TURLA GELEN ZİYARETÇİ ORANI EN YÜKSEK ÜLKE

Yılda 75 milyon kişi ile dünyanın ençok ziyaretçi çeken ülkesi Fransada paket tur ile gelenlerin oranı yüzde 22 iken bu oran Türkiyede yüzde 49.8, Yunanistanda yüzde 18.1, İtalyada ise yüzde 14.4.

TÜRKİYE, AKDENİZ BÖLGESİNE PAKET TURLA GELEN ZİYARETÇİ ORANI EN YÜKSEK ÜLKE
31.01.2010
0
A+
A-

Türkiye’nin, Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında, gelen ziyaretçiler içinde paket tur oranı en yüksek ülke olarak ilk sırada yer aldığı belirlendi. Türkiye’ye gelenlerin yarısının paket turlarla geldiği bildirildi.
Cialis online
Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin yaptığı araştırmaya göre, turist çeken ülkeler için önemli bir nokta olarak kabul edilen paket tur ile gelenlerin toplam  ziyaretçi sayısına oranı Yunanistan’da yüzde 18, İtalya’da yüzde 14 iken Türkiye’de yüzde 49.88’i buluyor.

Fransa neden düşük?
Araştırma, yılda 75 milyonu aşkın kişinin giriş yaptığı, bu özelliği ile dünyanın ençok ziyaretçi çeken ülkesi unvanını elinde bulunduran Fransa’da paket tur ile gelenlerin oranının Türkiye’nin yarısı kadar olduğunu ortaya koyuyor. Bunun nedeni olarak da; Fransa’ya giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısının büyük bölümünün, ülkenin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle günübirlik ziyaretlere en açık konumda olması dolayısıyla girişlerin önemli oranda paket tur dışında kalan individual (bireysel) seyahatlerden oluşuyor olması gösteriliyor.

Yunanistan günübirlikçi ağırlıklı
Yunanistan’a paket tur ile gelenlerin toplam ziyaretçi  içindeki payının düşük olmasının nedeninin de bu ülkeye ziyaretçi girişlerinin önemli oranda kruvaziyer gemileri ile  günübirlik ziyaretlerden oluşmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Türkiye’deki yüksekliğin nedeni
Türkiye’ye giriş yapan yabancı ziyaretçiler içinde paket tur ile gelenlerin oranının rakip ülkelere göre yüksek olmasının nedeni ise, araştırmaya göre, gelenlerin önemli oranda kıyı bölgelerini tercih etmesi ve çocuklu ailelerden oluşması.

Araştırmada, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler içinde paket tur ile gelenlerin oranının yüksekliğinin ziyaretçilerin bölgesel tercihleri ile ilişkili olduğuna örnek olarak İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısının 7 milyonu geçmesine karşın bu sayı içinde paket tur ile gelenlerin çok düşük kaldığına, buna karşılık Antalya, Marmaris, Kuşadası, Bodrum ve Kapadokya gibi bölgelere gelenlerin büyük oranda paket tur ile geldiklerine dikkat çekiliyor.

Sektörel ilişki ve işbirliğinin zemini
Araştırmada, ülkelere paket tur ile gelenlerin oranının yüksek olmasının, paket turlardan turist alan bu ülkelerin hedef ülkelerde pazara ağırlıklı olarak yüklenmelerini beraberinde getirdiği, bunun da sektör kesimleri arasında profesyonel ilişkiler için önemli bir zemin oluşturduğu belirtiliyor.


Paket tur ile yapılan seyahatlerin; başta havayolu-pazarlama ve konaklama olmak üzere,  seyahat endüstrisi pazarını oluşturan profesyonel kesimler arasında ilişkileri olumlu etkilediğine de dikkat çekiliyor.


Akdeniz bölgesindeki ülkelere gelen ziyaretçiler
içinde paket tur ile gelenlerin oranı (Yüzde)























Ülkeler 


Oran (%)


Türkiye


49,88


İspanya


31,6 buy methotrexate online


Fransa Professional Viagra online


22,1


Yunanistan


18,1


İtalya


14,4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.