Bodrum Gündem

Bodrumdan İşçi Direnişine Destek…

Tekel İşçilerine destek amacıyla, Türkiye genelindeki iş bırakma eylemine, Bodrum meydanında çeşitli guruplardan destek geldi.

Bodrumdan İşçi Direnişine Destek…
05.02.2010
0
A+
A-

buy Plavix



Bodrum Belediyesi önünde, çeşitli sendika, sivil toplum örgütleri, partiler ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir gurup , dün gerçekleşen iş bırakma eylemine destek vermek amacı ile bir araya geldiler. buy Paxil


Buy No Rx

12 bin Tekel İşçisi, işletmelerinin özelleştirilmesinin ardından, “mevsimlik işçi” statüsü ile 10 ay ve sözleşmeli olarak çalışmaya tabii kılınmıştı. 4-C statüsü denilen bu uygulama ile, kamu işçisi tavsiye edildiği gerekçesi ve iş garantisinin kalmaması, ücretlerin de yarı yarıya düşmesi sonucu, yaklaşık iki aydır Tekel işçileri direnişteydi. Hükümetle yapılan son görüşmelerden de uzlaşma çıkmayınca, işçiler açlık grevine başlarken, Türk İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB Tekel İşçilerini desteklemek amacı ile, bir günlük iş bırakma kararı almışlardı.


Bodrum’da da, Disk’e bağlı Genel İş Sendikası, “Emek ve Demokrasi Platformu”, CHP, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve vatandaşlardan oluşan bir gurup bir araya geldiler. Genel İş yetkilisi, Mehmet Ali Düzgün basın açıklaması yaparak, “Sorun sadece Tekel İşçilerinin değil, aynı yol ve yöntemlerle oluşan işsizler ordusunun sorunudur” dedi. Çeşitli sloganlarla eşlik edilen açıklamadan sonra, katılımcılar dağıldı. Destek eylemine, Belediye işçilerinin katılmadığı da dikkat çekti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.