Bodrum Gündem

GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIK Kİ.. GELECEK SANA SAYGI DUYSUN…

Bitez Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği BİTAV ve Mavi Yol Platformu üyeleri, Bitez Köyü Balcılar mevkiinde bulunan Gara Kilisesi için bir araya geldiler.

GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIK Kİ.. GELECEK SANA SAYGI DUYSUN…
05.02.2010
0
A+
A-


1400 yıllık tarihe sahip Rum Kilisesi’nin tabanında bulunan yunus ve kılıçbalığı motifli mozaikler hala net bir şekilde görülmekte.Fakat bu tarih gün geçtikçe yok olmakta.
Bitav üyeleri, tarihe sahip çıkılması ve bu yerin göz göre göre yok olmaması için yetkililere seslendiler.
Bitav Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Doğançay grup adına yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.

“Geçmişine sahip çıkmayı görev bilen toplum bilincine sahip bireyler olarak diyoruz ki;
Dünya turizm kentlerinden biri olan Bodrum’da böyle bir esere sahip çıkılmalı, koruma altına alınmalı ve terk edilmişliğin izlerini silmek için bakım, onarım çalışmaları gecikmeksizin yapılmalıdır. Mavi yol girişimini oluşturan bu bileşenler arasında yer alan bizler bu eseri yaşatmak ve geleceğe taşımak için korumak ve kollamaktan geri kalmayacağız. Yerel ve ulusal tüm yetkili ve sorumlu kuruluş ve makamları bu eseri yaşatmak için göreve davet ediyoruz. Geçmişine sahip çık ki, gelecek sana saygı duysun.”

Grup üyeleri arasında yabancı uyruklu vatandaşlarında olduğu dikkat çekti.Hollanda’ dan geldiği ve 5 yıldır Bodrumda yaşadığı öğrenilen Marleen Kara isimli yabancı uyruklu vatandaş burayı ilk defa gördüğünü güzelleştirilmesi gerektiğini ve bu şekilde bırakılarak eskimesinin kötü bir şey olduğunu ifade etti.

Mülk sahiplerinden Ömer Fırat Özbaşar ise bu restorenin yapımının bu bu ekonomik şartlar altında tek başlarına yapamayacaklarını belirterek yetkili yerlere kredi başvurusunda bulunduklarını fakat henüz bir cevap gelmediğini ifade etti.


 


Bu haber www.kenttv.net sitesinden izin alınarak yayınlanmıştır.



 

BİTAV BASIN BÜLTENİ


 

KAMUOYUNA

 


Bodrum Bitez Köyü Balcılar mevkiinde, tabanı yunus ve kılıç balığı motifli mozaiklerle kaplı, “GARA KİLİSESİ” erken Bizans dönemine ait Bazilikanın zemin mozaikleri üzerine inşa edilmiş 1400 yıllık geçmişe sahip bir Rum Kilisesidir.


 


Mimari nitelikleri ve eşsiz taban mozaikleri nedeniyle önemli kültür varlıklarından olan Kilise her tarihi eser gibi geleceğe taşımamız gereken kültür zenginliğimiz ve korumak zorunda olduğumuz dünya mirasıdır.


Retin-A to sale  


Yıllardır üzerinde önemle araştırmalar yaptığımız ve korumaya çalıştığımız 1400 yıllık Kilise, yetkili makamlara yaptığımız tüm istek ve uyarılara rağmen koruma altına alınmamış, verilen sözler, yapılan restorasyon projeleri uygulamaya konulmamış, değer bilmezliğin ve umursamazlığın sonucunda yok olmaya bırakılmıştır.


 


Geçmişine sahip çıkmayı görev bilen toplum bilincine sahip bireyler olarak diyoruz ki;


 


Dünya turizm kentleri arasında yerini alan Bodrum’da, böyle bir esere sahip olmanın sorumluluğuyla, bu eser koruma altına alınmalı ve bu güne dek terk edilmişliğin izlerini silmek için gerekli bakım ve onarımlar gecikmeksizin yapılmalıdır.


 


Mavi Yol Girişimini oluşturan bileşenler arasında yer alan bizler bu eseri yaşatmak ve geleceğe taşımak için titizlikle korumak ve kollamaktan geri durmayacağımızın bilinmesini istiyor, yerel ve ulusal tüm yetkili ve sorumlu kuruluş ve makamları bu eseri yaşatmak için göreve davet ediyoruz. buy Premarin Purchase Viagra


 


GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIK Kİ… GELECEK SANA SAYGI DUYSUN


 


Kamuoyuna saygılarımızla…


 


Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına


Ayşe DOĞANÇAY


Yönetim Kurulu Başkanı.


 






Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.