Bodrum Gündem

BEYAZ ETTE TARİHİ FIRSAT

Rusya Türkiyeye uygulamış olduğu tavuk eti ithalatı yasağını 1 Şubat itibarıyla kaldırdı.

BEYAZ ETTE TARİHİ FIRSAT
06.02.2010
0
A+
A-

treat breast cancer Ortaya büyük bir fırsat çıktı. İyi yönetilirse bu fırsat hem kuzey komşumuzla ticari ilişkilerimizi bir adım ileri götürür, hem de krizden çıkmaya çalışan piyasalara taze girdi sağlar. Ancak bazı problemlerin acilen aşılması gerekiyor. Türkiye’nin toplam beyaz et üretimi 1 milyon 250 bin ton. Bunun 1 milyon 150 bini iç pazarda tüketiliyor.


 


2009 yılında 114 bin tonluk ihracata karşılık 156 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiş.


 


Rusların bu sektördeki toplam kotası 789 bin ton. Hükümet bunun 500 bin tonluk bölümüne talip oldu. Bunun karşılanması için firmalarımızın kapasitelerini arttırmaları gerekecek. Bu fırsatı kaçırmamak için Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 5 Şubat’ta beyaz et sektörü temsilcileriyle bir toplantı düzenleyerek sektörü bilgilendirecek.



buy Baclofen Şu anda ihracat yapma kapasitesine sahip olan 6 firmaya ilave olacak firmalar var. Yeni yatırımlar da olabilir. Bu altı firma şöyle: Keskinoğlu, Beypi, Banvit, Şeker Piliç, Er Piliç ve Şenpiliç.


  generic Lithium


Umarız Rusya bu sektörde uzun yıllardır can çekişen sektörün dışarı açılabilmesinin ilk adımı olur. 1 milyon 250 bin tonluk kapasitemizle dünyada bu konuda üretim yapan 18. ülkeyiz. Rusya pazarına girerek hızla basamak atlama imkanı doğacaktır.


 


Bu arada merak edenlere çarpıcı bir rakam daha vereyim. Rusya 2008 yılında 1.4 milyar dolarlık kümes hayvanı ithalatı gerçekleştirdi. Konunun önemi bu rakamın altında gizli…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.