Bodrum Gündem

Su Sporu Yapmak İçin 15 bin İngiliz Turist Geliyor..

Bodrumda İngiliz turistler için su sporları akademisi açıldı. Akademiye 30 genç katılıyor. Amaç: 2010 sezonda İngiltereden su sporları yapmak için ülkemize 15 bin turist getirmek.

Su Sporu Yapmak İçin 15 bin İngiliz Turist Geliyor..
16.02.2010
0
A+
A-

misoprostol online




Zeki Özkeskin/Bodrum



Uluslararası Thomas Cook isimli tur operatörüne bağlı olan,  Neilson Active Holidays Bodrum,  Ortakent beldesinde Türk gençlerine deniz sporları akademisi açtı. Kursa katılan 30 genç kış günlerinde 8 hafta boyunca surf, su kayağı, can kurtarma gibi konularda eğitime


katılıyorlar. Kurslar, İngiliz ve Türk eğitmenler tarafından veriliyor. order misoprostol


 


10 yılı aşkın süredir Türkiye′de faaliyet gösteren  Neilson Active Holidays, Bodrum, Seferihisar ve Foça′da bulunan otelleri için deniz sporları eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Daha önce İngiliz turistlere İngilizler tarafından verilen su sporlarını hizmetlerini, bundan sonra Türk gençleri ile vermek istiyorlar. Neilson firması tarafından işletilen Seaside Otelin Genel Müdürü Mesut Durateymur yaptığı açıklamada RYA (İngiliz Kraliyet Su sporları Federasyonu) sertifikalı İngiliz personeli ile 10 yıldır İngilizler ile verdikleri bu hizmeti kurdukları akademi sayesinde Türk personel ile vermeye devam edeceklerini açıkladı.


 


Durateymur “Akademi eğitimine katılan 30 Türk personele 8 hafta boyunca yelken, rüzgar sörfü, su kayağı, ilk yardım, denizde kurtarma ve İngilizce dersleri, konularında uzman  ve sertifikalı İngiliz öğretmenlerce eğitim verilmekte. Yetiştirilen personele aynı zamanda


Deniz Müsteşarlığı tarafından verilen resmi “Gemi Adamı Cüzdanı” sahibi olacaklar.” dedi. cheap Propranolol


 


Durateymur 10 yıl süresince 30 binden fazla İngiliz turist getirdiklerini, geçen yıl 7 bin 500 yüz ve 2010 sezonunda ise 15 bin İngiliz turist getirmeyi planladıklarını ifade etti. İşlettikleri otel sayısı çoğaldığını, bundan sonraki yıllarda her yıl yeni bir oteli de bünyelerine katmayı planladıkları için, yabancı personel çalıştırma izni konusunda yaşanan sıkıntılarında bu şekilde aşmayı düşündüklerini anlattı.


 


Beyaz yakalı İngiliz turistler


Durateymur, Neilson Active Holidays ile ülkemize gelen turistlerin kaldıkları otellerde her şey dahil sistemi ile kalmadıklarını, İngiltere′de beyaz yakalılar olarak tabir edilen kaliteli turistler olduğunu, tatile gittikleri yörede esnaftan alışveriş yaparak, para bırakan turistler olduklarını da sözlerine ekledi.


Neilson Su Sporları Akademisi Başkanı Gery Sinclair, bu kurslarda çok yüksek seviyede bir eğitim verdiklerini belirterek ” Bu kurslar turizme daha kalifiye personel kazandırmamızı sağlıyor. Verdiğimiz bu kurs ile turistlere hizmet veren bu arkadaşlarımız üst seviye eğitim aldıkları için Dünya çapında sertifikaya sahip olabiliyorlar. Bu kursa katılan kursiyerler ayrıca tüm Dünya′da  geçerli olan RYA sertifikası alacaklar” dedi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.