Bodrum Gündem

İZTO Başkanı Demirtaş: Egeyi birlikte pazarlayalım

İş insanlarına ortak turizm paketleriyle Egeyi tüm dünyaya birlikte pazarlama önerisinde bulunan Demirtaş, Zengin Uzakdoğu ülkelerinin pazarlarına birlikte girelim dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş: Egeyi birlikte pazarlayalım
17.02.2010
0
A+
A-

İZTO tarafından düzenlenen “9. Türkiye Ege Kıyıları Yunanistan Ege Adaları Ekonomi Zirvesi”, Yunanistan’ın Başkenti Atina’da başladı. Atina Hilton Oteli’nde dün yapılan zirveye Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Yunanistan Ekonomi, Rekabet ve Denizcilik Bakanı Louka Katseli, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sypros Kouvelis, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Panayotiks Koustiskos, Midilli Valisi Pavlos Vogiatsiz ve çok sayıda işadamı katıldı.
 
Vizesiz giriş önerisi
Zirvede konuşan Demirtaş, Yunanlı işadamlarına hitaben, “Yunanlı dostlarımızın bize hep söyledikleri ‘siga siga yani yavaş yavaş’ dönemi artık bitti. Bugün artık ‘grigora yani hızlı hızlı’ dönemi başlamalı” dedi. buy Promethasin cheap Toradol
Demirtaş Yunanlı işadamlarına kriz döneminde maliyetlerini düşürebilmek için Türkiye′den hem kaliteli hem ucuz ithalat yapmaları, Türk firmalarının distribütörlüklerini almaları gibi bir dizi tavsiyede bulundu ve ekledi: “Toplam 61 milyar dolarlık ithalatınız var; en çok Almanya ve İtalya′dan ithalat yapıyorsunuz. Bizden alışınızı artırırsanız, daha ucuza daha kaliteli mal alabilirsiniz. Toplam 18.6 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz. Bu rakamı artırmak için ülkemizi hedef pazar seçin. Bize çok şey satabilirsiniz.”

buy vardenfil online Demirtaş, Yunanlı işadamlarına ayrıca, ortak turizm paketleriyle Ege′yi tüm dünyaya birlikte pazarlama önerisinde bulunarak, “Zengin Uzakdoğu ülkelerinin pazarlarına birlikte girelim. Artık insanlar yalnız tarihi yerleri görmek istemiyor. Tek başına deniz, kum, güneş cazibesini yitirdi. Turistler gittikleri ülkelerin hayatına karışmak, şehirlerini keşfetmek istiyor. Meşhur Ege mutfağının ortak mönüsünü belirleyip, kurumsal kimliğini yaratarak dünyada şubeler açalım” dedi.
Türkiye ile Yunanistan arasında 1992 yılında 243 milyon dolar olan ticaret hacminin 2008′de 3.581 milyar dolar, 2009′da ise kriz nedeniyle 2.763 milyar dolar olduğunu söyleyen Demirtaş, “15 yılda 15 kata yakın bir artış yakaladık. ‘Bu noktaya gelmek için ne kadar yol kat ettiniz’ derseniz, 24 bin 542 kilometre yanıtını veririm. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için son 15 yılda Ege’nin iki yakasında 13 bin 252 mil yani, yaklaşık 25 bin kilometre yol yapmışız” dedi. Ekrem Demirtaş bu rakamın da yeterli olmadığını kaydederek “Ticaretteki engeller kalkarsa potansiyelimiz en az 10 milyar dolar. Bu hedefe ulaşıncaya kadar da Ege′nin iki yakasında gidip gelmeye, kilometreleri tüketmeye devam edeceğiz. Ticaret için ilk olarak ulaşım engelinin olmaması gerekiyor. Bizim isteğimiz Yunanistan′a girişlerde 3 ay süreyle vizesiz giriş veya 48 saat vizesiz giriş” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.