Bodrum Gündem

OYLAR DENİZ KOCA YA

Ayhan ONGUN / Fikir Platformu

OYLAR DENİZ KOCA YA
26.02.2010
0
A+
A-

Amaç gerçekten kamu hizmetiyse, bayrağı devretmenin tam zamanıdır. Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde oy kullanacak esnaf artık yenilikten, değişimden ve gençliktan yana tercihini kullanmak zorundadır.


Bugün yapılacak kongrede şu ana kadar ortaya çıkan iki aday var. Birisi kırk yıldır oda başkanlığını işgal eden Sayın Mustafa Danacı, diğeri yenilikçi ve genç esnafın adayı Deniz Koca.


Kuşkusuz Sayın Danacı görev yaptığı sürece odaya ve esnafın yararına olacak hizmetler de yapmış, Bodrum kamuoyunda kabul görmüş saygın biridir. Ancak neredeyse bir insan ömrüne yakın bir süre böylesine önemli bir kurumun başında hep aynı kişi bulunursa gençlere ne zaman sıra gelecek, onların dinamizminden, enerjisinden, çalışma hırs ve azminden nasıl yararlanacağız?


Bu tür meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapmak gönüllülük isteyen işlerdir ve belli, makul bir süre yapıldıktan sonra bayrak, kendisinden sonra gelecek gönüllülere gururla teslim edilir.


Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ya da yöneticiliği bir meslek değildir. Bu görevlerde uzun süre, üstelikte başka gönüllülere rağmen kalmak isterseniz bu niyetinize başka anlamlar yüklemek isteyenler olur.


Sayın Danacı, ne kadar” esnaf benim bir dönem daha kalmamı istiyor” türünden gerekçeler bulmaya çalışsa da hem kendini hem odayı yıpratmaktan kurtaramaz.


Yapılması gereken, kendiliğinden bu görevi daha genç ve idealist kişilere devretmesiydi.


buy Strattera 40 mg Order No Rx order methotrexate online



Madem o bunu yapmadı, o zaman Bodrum esnafına düşen görev, gerek odanın geleceği, gerekse kendi mesleki çıkarları adına yenilikten, değişimden yana tercihlerini yaparak, oylarını Deniz Koca’ ya vermek olmalıdır.


Deniz Koca ve ekibi de yönetime geldikten sonra sayın Danacı için yaşına ve görev süresine yakışır bir tören yaparak onu son kez ödüllendirmeli ve hatta onursal başkan olarak hak ettiği ünvanı teslim etmelidirler.


Tüm bunları yazarken ne Sayın Danacı’ ya yönelik bir kastım, ne de Deniz Koca’ ya özel bir yakınlığım vardır.


Bu tür örgütlerde üyelerin mesleki çıkarlarını, ekonomik ve sosyal taleplerini öne çıkarmak gerekir. O yüzden de tüm siyasi ve kişisel ön yargıları bir yana koyarak, bodrum esnafının tercihlerini genç, yenilikçi, değişimden yana aday, Deniz Koca’ ya kullanmaları daha doğru olur diye düşünüyorum.


Bodrum esnafı için hayırlı olması dileğiyle, yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum.



AYHAN ONGUN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.