Bodrum Gündem

Bizim Mahallenin Giritlileri İyi ki Varsınız..

Su Film tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle hazırlanan ve Bodrumun geçmişine ayna tutan belgesel Bodrumda Yaşayan Giritliler tarafından ilgi ile izlendi.

Bizim Mahallenin Giritlileri İyi ki Varsınız..
27.02.2010
0
A+
A-


Zeki Özkeskin/Bodrum buy brand Kamagra


Su Film tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle hazırlanan ve Bodrum’un Adalar kökenli sakinleri ile mübadele sırasında Bodrumdan Girit’e giderek “Nea Halikarnasos” mahallesini kurmuş olan sakinlerinin öykülerini konu alan ‘Bizim Mahallenin Giritlileri’  belgeseli gösterime sunuldu.


 


Bodrum Ticaret Odası salonunda ücretsiz olarak izlenen belgesel, Girit kökenli izleyiciler  ile ilk kez Bodrum’da buluştu. Film gösteriminden önce kısa bir konuşma yapan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, belgesel projesine bundan sonrada destek olacaklarını açıkladı.


 


Aile büyüklerinin Girit ten Bodrum a gelişleri ve Bodrum da yaşayan Rumların Türkiye’den ayrılmak zorunda kalışlarının karşılıklı olarak yaşanmış hikayelerinin anlatan filmi izleyicilerini adeta bir zaman tünelinde yaşattı. Belgesel, özellikle üçüncü ve sonraki kuşakların geçmişleri ile bağ kurmalarını sağlayan önemli bilgiler taşıyor. Belgeseli izleyenlerin gözlerinde ise yaşanan zorunlu göçlerin açtığı yaraların izleri, hasretlikleri, buruklukları, hatıraları yaşanıyor.


Aciclovir online Su Film tarafından gerçekleştirilen belgeselin yönetmeni Şehbal Şenyurt, “Bizim Mahallenin Giritlileri” isimli belgeseli geçtiğimiz yıl hayata veda eden Giritli yönetmen Bülent Arınlı’nın anısına gerçekleştirdiklerinin açıkladı. buy Propranolol  






 

(fotoğrafa tıklayarak büyütebilirsiniz)
 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.