Bodrum Gündem

Bodrum Ekonomisinin Geleceği Kümelenmede…

Tersaneciler Kümeleşme yolunda. İstanbul da tekstilcilerin kümelenmesini örnek alan Bodrumlu tersane işletmecileri ruhsat sorunlarını çözüp kümelenmek istiyor.

Bodrum Ekonomisinin Geleceği Kümelenmede…
28.02.2010
0
A+
A-


Bodrum′da yat imalatçılarının İstanbul tekstil sektörünün kümelenmesinin örnek alarak  “kümelenerek”  amacıyla bir araya geldikleri toplantıda Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu yat imalat sektörünün ruhsat sorununu dile getirdi.


 


Toplantıya , Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Yat İmalatı Yürütme Kurulu, Çankaya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Levent Kandiller, Girişimcilik Merkezi Yöneticisi Meral Sayın ve ODTÜ Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Doç.Dr. Erol Sayın katıldı.


 

buy isotretinoin

DTO Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum′da yat imalatı yapan yaklaşık 50 işletme olduğunu belirterek, ′işletmelerin bir süre sonra yat üretemeyecek hale geleceklerini söyledi. DTO Başkanı Nalbantoğlu, bu sorunu aşmak için ” Gemi İnşa Tersaneler Genel Müdürlüğü ile ve yerel belediyelerle temasımız devam ediyor. Sorun hakkında henüz hazırlanmış bir plan yok. ” dedi. Nalbantoğlu, tersanelerin bulunduğu bölgesi olan İçmeler mevkii için yeni bir imar planı hazırlayıp Muğla Koruma Kurulu′nun onayından geçirilmesi gerektiğini söyledi.


 

Buy cheap Accutane

Gündüz  Nalbantoğlu,′′ İçmeler′deki sorunu çözmek için Bodrum ve Yalı belediyelerinin  bir araya gelip tartışması lazım. Bizim gördüğümüz kadarıyla 2 belediye bir araya gelip konuşmaya başladı′′ dedi. Bodrum′da 2009 yılının yat imalatı anlamında kötü geçtiğine dikkati çeken Nalbantoğlu, ′′2009 sezonu bütün sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de iyi geçmedi. 2008 yılında ise denize yaklaşık 60 tekne indirildi. Bodrum′da yat imalatı yapan yaklaşık 50 işletme var. Bunların büyük çoğu şu an çalışmıyor. Tersaneler normal şekilde çalışırsa bu sektörde yan sanayi ile birlikte 5-10 bin arasında çalışan olur. Yat imalatı durgun olduğu için yan sektörlerde kötü durumda. İlgili tüm kurumların bir araya gelerek en kısa sürede bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bizde bunun için bir çalışma başlattık.′′ dedi.


treatment of depression

 


Yat sektöründe sektörü en çok zorlayan konunun yerel ihtiyaçlar düşünülmeden yat imalatı bölgelerinin imalathaneler kurulduktan sonra SİT alanı ilan edildiğine dikkat çekildi. Bodrum′daki Yat imalatı sektörünün potansiyel gücüne ulaşmasının ancak bölgenin onaylı uygulama imar planının olması ve sektörün yan sanayi ile birlikte örgütlenme içinde “stratejik yol haritası ile hareket etmesi ile mümkün olduğu dile getirildi..


 


Toplantıda Bodrum Yerel Kalkınma Girişimi başlığı altında Yat İmalatçıları için Kümelenme Yaklaşımı ile Stratejik Yol haritasının oluşturulması kararlaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.