Bodrum Gündem

BODTO Yat İmalat Sektörü Kümelenme Yaklaşımı Sonuç Bildirgesi…

26.02.2010 Cuma günü BODTOda yapılan Kümelenme Yaklaşımı ve Stratejik Yol Haritası toplantısında Bodrum Yat sektörünün gelişimini şekillendirecek kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırlanmasında Çankaya ve ODTÜ Ünv.ile işbirliği kapsamı görüşüldü

BODTO Yat İmalat Sektörü Kümelenme Yaklaşımı Sonuç Bildirgesi…
28.02.2010
0
A+
A-

BODTO ve Üniversite İşbirliğiyle Yat İmalatçıları için Kümelenme Yaklaşımı ve Stratejik Yol Haritası Toplantısı Sonuç Bildirgesi


Toplantıya Bodto Yönetim Kurulundan Ali İhsan Tutan ve Deniz Eyinç, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Yat İmalatı Küme Yürütme Kurulundan Abdullah Özkalay, Erdem Ağan ve Eren Baki, Çankaya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Levent Kandiller, Girişimcilik Merkezi Yöneticisi Meral Sayın ve ODTÜ Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Doç.Dr. Erol Sayın katılmıştır.

Bodrum Ticaret Odası, Türkiye’nin Kümelenme Stratejisi kapsamında, Strattera online   Dış Ticaret Müsteşarlığının yürüttüğü AB projesi ile hazırlanan “Bodrum Yat İmalatı İş Kümesi için Yol Haritasının” uygulamaya konulması amacıyla Nisan 2009’dan itibaren sektör temsilcileri, kamu ve sivil toplum arası köprüleri kurarak bütüncül bir çalışmanın temellerinin oluşturulması için birçok faaliyet ve çalışma yürütmüştür. Ancak sektörel çalışmaların başarıya gitmesi için bilgi toplumuna doğru giden dünyada özel sektör-kamu-üniversite bileşkenin önemi büyüktür. Bu yüzden oluşan işbirliği ağına üniversitelerin de eklenmesi kararlaştırılarak bir toplantı düzenlenmiştir. cheapest Asacol


Toplantıda üniversite işbirliği ile bir Stratejik Yol Haritasının hazırlanması ve bunun alt projelerle detaylandırılması konuları ele alınmıştır.


Bir master plan hazırlanarak, mevcut sorunlara orta ve uzun vadeyi düşünerek çözümler getirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Bölge’de Yat İmalathaneleri 1970’li yıllarda kurulduktan sonra 2000 yıllarda doğal SİT ilan edilmesinden dolayı planlama yapılamamış ve çarpık gelişme ortaya çıkmıştır. Bodrum’da Yat imalatı çok eskilere dayanmaktadır. Yerel mirasımız olarak değerlendirerek bu sanatın sürdürülmesi gerekmektedir. Bu yüzden yerel sektörel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak bölgenin planlamasının yapılması için izin verilmesi şarttır.


Kümelenmenin getireceği avantajlardan birisi ortak çıkarlar doğrultusunda işbirliği yapılmasıdır. Ortak satın alma, ortak tanıtım ve ortak pazarlama gibi konular küme şemsiyesi altında yapılabilir.


generic Kamagra Toplantıda işletmelerde istihdam edilmek üzere, yat imalatı konusunda uzman ara eleman ve mühendislerin yetiştirilmesi için bir yatçılık okulunun kurulması önemli diğer bir konu olarak ele alındı.


Çankaya Üniversitesinden Prof.Dr.Levent Kandiller, 2020-2025 yıllarında teknolojik gelişmelerin sektörü çok etkileyeceğini ve bu yüzden araştırma geliştirme faaliyetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda muhakkak hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.


Üniversiteler ile görüşmeler devam ettirilerek işbirliği çerçevesi önümüzdeki günlerde netleşecektir.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.