Bodrum Gündem

Reel İşsiz Sayısı 6 Milyona Yükseldi…

03.03.2010
0
A+
A-

Bütün bunlar, hükümetin istihdam ve üretim yerine rantı; siyasette demokrasi ve hoşgörü yerine çatışmayı benimsemesinin ürünüdür.

Bunun bedelini, vatandaş olarak her gün daha da fakirleşerek ödüyoruz. Dış dünya da siyasi ve ekonomik gelişmeleri dikkat ve kaygı ile  izliyor.


Son dönemde hükümetin sistemi geliştirmek yerine değiştirmek üzere bir gündem, öncelik ve politika benimsediği görülmektedir. Özellikle farklılığa, karşıt görüşe, eleştiriye “ order Tadalafil 0 ” tolerans ile yaklaşmakta olan hükümet, çözümün parçası olmak yerine sorunun parçası olarak devletin kurumlarıyla sürekli bir mücadele halindedir. Reel işsiz sayısının 6 milyona yükseldiği, her dört işsizden üçünün hiçbir sosyal güvencesinin olmadığı, genç işsiz ve kadın istihdamında geri kalmış ülkeler seviyesinde olan bir ülkede; hükümetin önceliğinin işsizlik olması gerekirken maalesef hükümet devletin kurumları ile bir hesaplaşma içerisindedir.


İktidar,  ′teğet′ geçiyor diyerek yüzyılın krizini inkar etti ve işsizlikte Dünya rekoru kırdı. Bütün bunlar, hükümetin istihdam ve üretim yerine rantı, siyasette demokrasi ve hoşgörü yerine çatışmayı benimseyen bir siyaset anlayışının ürünüdür. Bu anlayışın bedelini, vatandaş olarak her gün daha da fakirleşerek ödüyoruz. Artık, dış dünya da gerek siyasi, gerekse ekonomik gelişmeleri dikkat ve kaygı ile izlemektedir.

İMKB′nin son bir haftada % 6,8 değer kaybetmesi ve dünyanın en çok değer kaybeden borsası olması da benimsenen bu çatışma kültürünün göstergesidir. Son 15 aydır, dünyanın birçok ülkesinde ′kriz′ ile ilgili uluslararası toplantılara katıldım, dünyanın birincil gündeminin ′yüzyılın krizi′ ve istihdam olduğunu gördüm. OECD′ye göre; 2009 itibariyle dünya çapındaki işsiz sayısı 212 milyona ulaştı. OECD ülkelerinde 2007 yılında ortalama yüzde 5,7 olan işsizlik oranı, 2009 Temmuz ayında yüzde 8,5′e ulaştı. Kriz nedeniyle bu yıl da dünyada 25 milyon kişinin işsiz kalacağını öngörülüyor. Dünya liderlerinin öncelikli konusu işsizlik ve bu konuda liderler ′sözde değil özde′ adımlar atmaktadırlar.
buy Nexium


İngiltere Başbakanı işsizlikle baş etmek için 500 milyon pound′luk yardım paketi hazırladı. İşsizleri 6 aydan fazla istihdam eden şirketlere yapılacak olan maddi yardımları gündemine aldı. Renault, şirketinin yeni model üretimini Fransa yerine Türkiye′de gerçekleştireceğini açıklaması üzerine devreye doğudan Sarkozy girdi. Amaç, ülkeden yatırım kaçışını ve yeni işsizleri engellemekti. ABD Başkanı Barack Obama da, 71 dakikalık Ulusal Birlik  konuşması′nın 36 dakikasını ekonomiye ve işsizliğe ayırdı. Somut eylem planlarını ortaya koydu. Biz de ise hükümet, işsizlikle mücadelede ortaya somut eylem planı koymak bir tarafa, sorunu dahi kabul etmiyor.


Adeta 6 milyon işsiz yok sayıyor.


order Lasix  

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.