Bodrum Gündem

Tekrar Düşün…

İDART SANAT GALERİSİNDE KARMA SERGİ: TEKRAR DÜŞÜN

Tekrar Düşün…
03.03.2010
0
A+
A-


Sanatın çekim merkezlerinden biri haline gelen Bodrum’da, büyük bir eksiği gidermeyi amaçlayarak açılan İdart Sanat Galerisi, yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bodrum İdart Sanat Galerisinde açılan karma sergide;  Mustafa ALTINTAŞ, Volkan COŞKUN, Ender GÜZEY, Rıfat KOÇAK, Somnur KURT, Ekin ONAT ve Tülin ONAT’ın eserleri sanatseverler ile buluşuyor. “Tekrar Düşün” isimli sergi, 5-25 Mart tarihleri arasında açık olacak. Sanatsever ve sanatçıların ilgi odağı olan Bodrum’un yerel, ulusal ve evrenseli buluşturan ortamında, modern ve güncel sanat sergileriyle izleyicide bu alandaki boşluğu doldurmayı öngören galeri, sokakta yürüyen herhangi birinin ilgisini çekip onu içeri alabilecek düzeydeki merkezi konumuyla da bir farklılık yaratıyor. Sergiye verilen “Tekrar Düşün” ismi, sokaktan geçen herhangi birini bile meraka iten, sergiyi gezmeye çağıran bir isim. Yanı sıra “düşün” sanatçının imgeler dünyasına referans olurken, tekrar, yaşamın akışını imler.


Mustafa ALTINTAŞ, Volkan COŞKUN, Ender GÜZEY, Rıfat KOÇAK, Somnur KURT, Ekin ONAT ve Tülin ONAT’ın eserlerinin buluştuğu serginin özelliklerinden bir tanesi, katılan sanatçıların yaşamlarının bir kısmını Bodrum’da sürdürmeleri veya sürekli olarak burada yaşamaları.


Sanat çalışmalarını İstanbul, Paris ve Bodrum’da devam ettiren sanatçı Mustafa ALTINTAŞ, Ankara ve Paris’te aldığı sanat eğitimi sonrasında, yurt içi ve yurt dışında resim çalışmalarına devam etmiş, katıldığı ve açtığı pek çok resim sergisinin yanı sıra disiplinlerarası çalışmalara imzasını atmıştır. Resimlerinde yarattığı düşsel mekanlarda, Uzak Doğu minyatür sanatı etkili biçimleri de kullanır. Indocin no prescription


Bodrum’da yaşayan sanatçı Volkan COŞKUN, Bodrum, Ankara, İstanbul ve İzmir’de sergilere katılmış, kişisel sergiler açmıştır. Aldığı sanat eğitiminden sonra profesyonel olarak resim yapmayı sürdüren sanatçı, sonsuzluk duygusundan yola çıkarak oluşturduğu işlerinde, izleyiciye sınır-sızlık hissini yaşatmaktadır.


Münih’te sanat eğitimi alan ve uzun yıllar Münih Güzel Sanatlar Akademisinde ders veren sanatçı Ender Güzey, Şu an Bodrum’da bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmakta. Uzun yıllar yurt dışında kaldıktan sonra Bodruma yerleşen sanatçı, disiplinlerarası çalışmalarıyla öne çıkıyor. Performans, arazi çalışmaları ve mekan düzenlemeleri yapan sanatçı, kavramsal yapıtlar yanında heykel ve resim çalışmaları yapmaktadır.

Aciclovir online

Çalışmalarını Bodrum’da sürdüren bir diğer sanatçı Rıfat KOÇAK. Mimar Sinan ve Marmara Üniversitesinde sanat eğitimi alan Rıfat, resim ve heykel çalışmaları yanında mekan düzenlemeleri yapıyor. Pek çok özel koleksiyonda işleri bulunan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında sergiler açıyor. Çalışmalarında doğadan referans alıyor.


Mimar Sinan Üniversitesinde sanat eğitimi alan Somnur KURT, Bodrum’da sanat çalışmalarını sürdüren sanatçılardan. Sanat terapisi ve sanat eğitimi araştırmaları yapan, bu konularda seminerler veren Somnur, renk üzerine yapıtlarını oluşturuyor. Renk araştırmaları yanında, müzik ve plastik sanatları birleştiren eserler de üretmekte. Sanatçı, soyut formlarını oluştururken çizgi ve yazıyı de kullanıyor.


Bodrum ve İstanbul’da sanat çalışmalarını sürdüren Ekin ONAT, dans ve müzik araştırmalarının yanı sıra Berlin Konservatuarında koreografi eğitimi almış ve bu alanlarda çalışmalar yapmış. Fotoğraf enstalasyonu olan yapıtlarını sadece yaratırken değil izleyiciye sunarken de kavramsal bir bakış oluşturmaktadır. Sanatçının fotoğraf kareleri, an’ın yakalanmasından çok imgelerin mizansenidir. 


Yine çalışmalarının bir kısmını Bodrum’da sürdüren sanatçı Tülin ONAT, bilindiği üzere,  yurt içi ve yurt dışında pek çok kişisel sergi açmış, karma sergilere katılmıştır. 1971 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nü bitiren sanatçı, daha sonra yıllarca akademik çalışmalarına devam etmiş, Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmış, 2000 yılında aynı okulda profesörlük unvanı almıştır. Algı yanılsamalarıyla izleyiciyi tekrar tekrar içine çeken yapıtlarında, ritm duygusu ön plana çıkmaktadır. İzleyici, sanatçının yapıtları önünde tekrar düşünmekten kendini alamaz. Dapoxetine no prescription


 Açılış: 5 Mart 2010 saat 18:00


Sergi 25 Mart’a kadar her gün 10:00-18:00 saatleri arasında gezilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.