Bodrum Gündem

Bodrum Marmara Kolleji Öğrencileri Sanat Atölyesi Gezileri Yapıyor…

Bodrum Marmara Kolejinin her yıl İlköğretim düzeyinde gerçekleştirdiği proje sunumlarının 2009 &8211; 2010 Eğitim &8211; Öğretim Yılı Ana Konsepti olan Güzel Sanatlar ile ilgili çalışmaları tam hızıyla sürüyor.

Bodrum Marmara Kolleji Öğrencileri Sanat Atölyesi Gezileri Yapıyor…
04.03.2010
0
A+
A-

Güzel sanatların dalları olan, hareket, ses, hacim, mekan, yüzey, dil ve dramatik sanatlar konularında 1. sınıftan 7. sınıfa kadar yayılan araştırma projelerinin gezi bölümleri, Bodrum’da yaşayan çeşitli sanatçı atölyelerinin ziyaretleri ile sürüyor.


 


1. Dönem gerçekleştirilen seramik ve heykel atölyeleri gezilerinde Seramik sanatçıları Nural Şentunalı, Aytekin – Aycan Kılıç ve heykel sanatçısı Eyüp Öz’ün atölyeleri ziyaret edilmişti.


Buy Fluoxetine

 


2. Dönem de ise sıra 5. sınıfların yüzey sanatları araştırma konusuna geldiğinde, Bodrum’da yaşayan iki ünlü sanatçının atölyeleri ziyaret edildi.


 

Natrexon price

Ortaken’teki atölyesinde Ressam Müfit Karzek’in misafiri olan Bodrum Marmara Koleji 5 – B sınıfı öğrencileri, Karzek’in  resim tekniği ile tanışmanın yanı sıra, sanatın insan hayatındaki önemi ve sanatı yaşam haline getirmiş bir sanatçının deneyimlerini paylaşmak adına çok verimli saatler geçirdiler.


 


Kızılağaç’daki Ressam ve Heykeltıraş Rifat Koçak’a konuk olan 5 – A sınıfı ise, Rifat’ın atölyesini gezerken, bir yandan sanatçının yaşam öyküsünü dinledi, bir yandan da yaratılan sanat eserlerinin hikayelerini öğrendiler.


  Gastrointestinal


Her iki atölyede de sanatçıların yakın ilgisi ile karşılaşan öğrenciler, hem bir sanatçıyı, kendi mekanında ziyaret edip sanatçı kimliği içinde tanımış olmanın, hem de bir sanat atölyesinin dokusunu yaşamış olmanın şansını elde ettiler ve gezi sırasında yaptıkları resimleri ve sanatla ilgili kafalarında oluşmuş yeni izlenimlerle okula geri döndüler.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.