Bodrum Gündem

30 Yılık Rüya Gerçek Oluyor…

Tersaneciler rahat soluk alıcak Enerji Hatları Yeraltına İndiriliyor.

30 Yılık Rüya Gerçek Oluyor…
09.03.2010
0
A+
A-


Ekonomiye yılda 300 milyon dolar getirisi olan Bodrum İçmeler tersaneler bölgesindeki havai elektirik hatları yeraltına alınıyor. Bodrum Aydem müdürü Sefa Pişkinleplebici ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kepçenin çalışmaya başlaması sırasında birlikte bulunarak esnafa hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum İçmeler bölgesinde tüm dünyaya lüks yatlar ihraç edildiğini belirterek zaman kaybının ve ek maliyetlerin önüne geçmiş olacağız dedi. Strattera Buy


 


Mehmet Kocadon Bodrum′un tek sanayisinin tekne imalatı olduğunun altını çizerek kıyıda bulunmayan tersanelerde üretilen yatların denize indirilmesi sırasında büyük sıkıntılar çekildiğini anlattı. Kocadon “Lüks tekneler yapıldıktan sonra denize indirilmeleri sırasında mevcut havai elektrik hatları hepsi söküldüğü için İçmeler bölgesindeki tüm tersanelerde elektrikler kesildiği için üretim duruyordu. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle verilen siparişlerin zamanında teslim edilmesi de gecikiyor, ekonomik olarak büyük kayıplar meydana geliyordu. Aydem ile bu çalışmaları programladık. Belediye olarak elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız” dedi.


 


Aydem Bodrum İşletme Müdürü Sefa Pişkinleplebici İçmeler Bölgesinde bulunan elektirk hatlarının yeraltına alınması çalışmalarında yaklaşık bir kilometrelik yeraltı hattı döşeyeceklerini ve 20 gün sürecek olan imalatın 400 bin liraya mal olacağını açıkladı. Pişikinleplebici  daha önce yapmak istediğimiz bu çalışmalar bugüne kaldı. Ancak 20 gün içinde bitirmeyi planladığımız bu çalışma ile İçmeler Tersaneler bölgesi hem sert hava koşullarında yaşadığı elektrik arızalarından hem de büyük yatların denize indirilmesi sırasında elektrik hatlarının sökülmesinden dolayı yaşadığı zaman ve iş kaybı önlenmiş olacak” dedi.


 

Clonidine without prescription

Galatasaray Klübü Başkanı Adanan Polat ın lüks yatının denize indirilmesi sırasında İçmeler bölgesi uzun süre elektriksiz kalmıştı. Lüks  Yatın  İçmelerde saç aksamının Mastory yatçılık tersanesinde yapılmasından sonra ince işlerinin yapılacağı Cobra yatçılığa kızaklarla getirilmesi sırasında elektrik hatları sökülmüştü İşadamı ve Mastory yatçılık ortaklarından Şeref Sevi 400 metrelik yol boyunca enerji hatları yeraltına alınmadığı için maliyetlerin ve sürenin üç katı arttığını ifade ederek “bir günlük işi üç günde yapabiliyoruz.


Gerisini siz hesaplayın. 30 yıllık hikaye  Bugün yapılmasına da Allah razı olsun” dedi.


 


Dünyanın yatçılık konusundaki en önemli merkezleri arasına girmeyi başaran Bodrumlu Tersane sahipleri, işadamları enerji hatlarının yeraltına alınmasının  yatçılara soluk aldıracağı ifade ediliyor.

buy Lamisil online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.