Bodrum Gündem

Deprem Konseyi Neden Kapatıldı..

Mühendisler, Deprem Konseyinin kapatılmasının TOKİye yeni rant alanları açmak olduğunu iddia etti.

Deprem Konseyi Neden Kapatıldı..
09.03.2010
0
A+
A-


Mühendisler, deprem konusunda yürütülen bilimsel çalışmalar verilen desteklerin sonucunda hız kazansa da, önemli bir misyon üstlenen Deprem Konseyi′nin AKP hükümeti tarafından gerekçesiz olarak kapatılmasının, yürütülen çalışmaların eşgüdümünü sekteye uğratan bir adım olduğunu söyledi.

Yapılması gerekenin somut bir iradeyi ortaya koymakla, kamucu bir anlayışla, bilimsel ve akılcı bir yaklaşımla çözüm üreterek harekete geçmek olduğu belirtilen açıklamada, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, depremin zararlarının azaltılmasına yönelik olarak yürütülen, kamu ve toplum yararı gözeten çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğuna da dikkat çekildi.


 


Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi asıl amacın TOKİ′ye yeni rant alanları açmak olduğunu iddia etti. buy Lithium online


 


Deprem ile ilgili olarak telefon ile görüştüğümüz HKMO İstanbul Şube Başkanı Dr. Tevfik ÖZLÜDEMİR şube olarak bir açıklama yaptı.



Şubeden yapılan açıklama, “Ülkemizde deprem konusunda yıllardır üniversitelerin, bilim çevrelerinin ve meslek odalarının görüşlerine kulaklarını kapayan bu yönetim zihniyeti, Elazığ‘da yaşanan depremden sonra da sorunun bilimsel, ekonomik, toplumsal ve insani temellerini görmezden gelmeye devam edeceğini “Bölgenin yeniden imarı için TOKİ‘ye süratle talimat verdik ve bölgede inceleme yapmak için harekete geçtiler.” ifadesiyle somutlaştırmıştır” generic Retin-A ifadesine yer verildi.


Açıklamada, Topamax online “İnsan yaşamı her şeyden önemlidir. Bu nedenle depreme karşı alınacak önlemler TOKİ‘nin görevlendirilmesiyle çözülemeyecek kadar devletin öncelikli görevlerinden biri konumundadır. Acil müdahale konusunda, alınan derslerden hareket edilerek sağlanan ilerleme görece olumlu bir örnektir. Ancak afet yönetiminin coğrafi bilgi sistemlerinin sunduğu olanaklardan yararlanılarak akılcı ve bilimsel merkezi bir planlama ile yaşama geçirilmesi, yapı stokunun depreme dayanıklılığının belirlenmesi ve dayanıksız binaların yıkılarak yerlerine sağlıklı ve ekonomik konutların yapılması için bir planlama yapılması, toplumun deprem konusunda daha fazla bilinçlendirilmesi önceliğini koruyan başlıklardan bazılarıdır” denildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.