Bodrum Gündem

Çarpık Yapılaşma Sona Eriyor, Gümbet Modern Görünüme Kavuşuyor..

Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Başlangıçta tepki verilen yıkımlar, altyapı çalışmaları ve düzenlemeler ilerledikçe beğenilmeye ve takdir görmeye başladı.

Çarpık Yapılaşma Sona Eriyor, Gümbet Modern Görünüme Kavuşuyor..
10.03.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum


buy Lamisil online Adnan Menderes Caddesi, Ayaz Caddesi, Erguvan sokak, Mr.Hadi Sokak, Lale sokak, İnönü caddesinin girişinde başlayan pergole ve kaçak bölümlerin yıkım çalışmaları sürüyor. Kaldırım ve yol düzenlemelerine geçilen Gümbet mayıs başı itibarı ile modern bir görünüme kavuşacağı bekleniyor. Esnafın yıkımlar başladığında verdiği tepkiler yerini olumlu görüşlere bırakmış durumda. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Feridun Özsert geçtiğimiz Cuma günü başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini kayderek şunları söyledi; “Kasım ayındaki meclis toplantımızdan sonra Gümbet Mahallesinde ve Cevat Şakir Mahallesinde, bazı kısımlarında düzenleme çalışmalarına gidileceğini söylemiştik. Bu düzenlemelerde daha önce alınmış encümen kararlarını uyguladık. 29 mart yerel seçimlerinden sonra aldığımız encümen kararları da vardı. Alınan kararları uygulamaya başladık. Bu aldığımız kararlar doğrultusunda imara aykırı olan ve kaçak olarak büyütülmüş ve genişletilerek genellikle iş yeri haline getirilmiş yerlerin pergolelerin yıkımlarını ve kaldırımları işgal etmiş kötü görünüm sergileyen yerleri yıktık. Fakat bu kamuoyunda pergole yıkımı gibi algılandı. Halbuki bu pilot bölge Adnan Menderes caddesindeki güzelleştirme ve düzenleme çalışmalarıdır. Çirkin görünümlü pergoleleri yıktık ki yeni projemizde Adnan Menderes caddesi ve bu izleyecek olan Erguvan sokak ve Ayaz caddesindeki iş yerlerinin ön yüzeylerindeki görünümlerin ve kaldırımlarının nasıl olacağını Adnan Menderes caddesindeki örnek proje ile kamuoyuna gösterdik. Geçtiğimiz Cuma günü de Tepe Taksi dediğimiz, Adnan menderes caddesi girişinden itibaren kaldırım ve yol söküm çalışmalarına başladık, bundan sonrada, kanalizasyon elektrik ve Telekom hatları tamamen yeraltında olacak, kaldırımlar belli bir standartta yollarımız düzenli bir şekilde ve işyerlerinin önlerindeki pergole dediğimiz sistem tamamen kaldırılacak. Bundan sonra mimarlarımızın çizdiği Gümbet’e yakışır bir sistem olan tente uygulanacaktır. Bu proje ilk defa Bodrum’da uygulanan bir projedir. Artık işyerlerinin temizlik suları bile sokağa akmayacak, kirli su sistemi ile yer altı borularından tahliye edilecek arıtmaya kadar gidecektir.” Cytotec generic buy Aciclovir


 


Çalışmaların Gümbet merkezindeki çalışmaların 4 mayıs itibarı ile bitirileceğini ve sezona modern Gümbet görünümü ile başlanılacağını da ifade eden Özsert, Gümbet kavşak çalışmaları bir ay daha uzayabileceğini söyledi.Gümbet caddelerinde, Pergole yerine yapılacak tentelerin tek tip ve belirlenecek birkaç renk seçeneği olacağı da açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.