Bodrum Gündem

Frenzel: TUInin Türkiye rakamları iki haneli büyüyor

TUI AGnin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel, 2009 kriz yılını, rakiplerinin aksine artıyla kapatan Türkiyenin turizmdeki büyümesini bu yıl da sürdüreceğini belirtti.

Frenzel: TUInin Türkiye rakamları iki haneli büyüyor
12.03.2010
0
A+
A-

TUI Başkanı Frenzel, ITB Berlin Turizm Fuarı dolayısıyla Berlin′de gazetecilere yaptığı değerlendirmede, bu yıl Türkiye′nin Berlin′de düzenlenen 44. Uluslararası Turizm Borsası Fuarına (ITB) konuk ülke olarak katılmasının ve Türkiye′nin TUI için önemine işaret etti.

Türkiye′nin ′′ciddi olarak′′ büyüdüğünü ifade eden Frenzel, ′′Kriz yılını atlatmamıza rağmen Türkiye′nin sayıları çok iyiydi, ama özellikle 2010 için gelen rakamlar bizi çok cesaretlendiriyor. TUI olarak Türkiye′ye yönelik satışlarda iki haneli rakamlarla büyüyoruz′′ diye konuştu.

Frenzel, Türkiye′nin otelcilikte en iyi kaliteyi sunduğunu, sunulan kaliteli hizmetle fiyatın uyumlu olduğunu kaydetti. Bu zor pazarda Türkiye′nin başarısının fiyat-kalite-hizmet dengesinde yattığını belirten Frenzel, sözlerini şöyle sürdürdü:
′′Piyasalarda fiyatlandırmayı çok iyi takip etmemiz lazım. Avrupa ve dünya çok değişti. Kimsenin ekonomik durumu müsait değil artık. 2008-2009 çok zor yıllardı, ekonomi büyük tehlikeye girmişti. Biz TUI grubu olarak bu krizi çok iyi geçtik, atlattık. Ana işimiz olan turizmde geçen yıl pozitif rakamlar yakaladık. Asıl şaşırtıcı olan 2009 rakamları, 2008′den daha iyiydi.′′


Frenzel, TUI′nin kriz yılında tasarrufa yöneldiğini, önceden ayırdığı uçak koltuğu ve yatak kapasitesini kıstığını ve satabileceği kadar aldığını ve bunların tamamını sattığını, böylece krizden başarıyla çıkmayı başardığını anlattı. Müşterinin olmadığı dönemlerde tüm şirketlerin kendilerini baskı altında hissettiğini, ancak TUI olarak kendilerini en rahat hissettikleri ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Frenzel, şöyle devam etti:
′′İşin gerçeği şu: Dünyada otelciler üzerinde çok büyük bir baskı vardı. Müşteri olmayan yerde herkes kendini ticari olarak baskı altında hissediyor, ama kendini en rahat hissedebilecek ülke Türkiye. TUI olarak gelecek yaz için artıdayız. İngiltere ve İskandinavya gibi kıtasal Avrupa′da TUI olarak ciddi büyüyoruz. Esasında bu iyi bir gösterge. İlk işaretler kapasiteyi yeniden yukarıya çekeceğimizin göstergesi. Sürekli tasarruf yapamayız. Başarılarla kapasiteyi büyütüyoruz. İngiltere pazarı olağanüstü başarılar gösteriyor. İngilizler daha çok İspanya′ya giderdi, bu kırıldı. İngiltere′den de Türkiye′ye ciddi bir akış var. Bu da TUI grubuna ciddi bir kan veriyor. Avro ile Pound arasındaki fark Türkiye′ye artı kazandırıyor. Buna Türkiye′nin genel cazibesi de eklenince başarı büyüyor. Hepimizin ezbere bildiği gibi, Türkiye′de yeni yapılan oteller çok davetkar. Bu otelleri görenler başka yerlere gitmek istemiyor. Her şey bu yıl için iyi gözüküyor. Kafamızda soru işareti yok. Satışlar oldukça iyi. Yapacağımız pazarlama çalışmaları ve diğer etkinliklerde satışları stabilize hale getireceğiz.′′  Frenzel, Türkiye′nin turizmdeki sağlıklı büyümesini sürdüreceğine inandığını ifade etti.

′′Turist ürkek geyik gibidir′′
Turisti ′′ürkek bir geyik′′ olarak nitelendiren Dr. Frenzel, ′′ürkek geyiğin korkutulmaması′′ gerektiğini, başarılı geçen sezonun ardından fiyatların abartılı şekilde yükseltilmesinin turisti kaçıracağını savundu. Frenzel şunları söyledi: ′′Şunu unutmayın. Müşteri ürkek, titrek bir geyik gibidir. Sürekli zıplar. Her yıl tercihi değişebilir. Mısır′da bir trend yakalanmıştı, ama piyasanın o günkü taleplerine güvenerek fiyatları öyle abarttılar ki, bir sonraki sene eksiye düştüler. Bu ürkek geyiği ürkütmemeniz lazım. Sürekli okşamanız lazım. Yoksa kaçar. 2010′da Türkiye niye iyi satıyor? Bu iş günlük bir yarıştır. Bir günlük, bir yıllık başarı ülkenin geleceğini teminat altına almaz. Esasen 2010 için umutlu olmamızda çok sebep var. En önemlisi Türkiye uzun yıllardır her şeyiyle, doğasıyla, insanların konukseverliğiyle İspanya′nın karşısına çıkarak, çoğu Almanı Türkiye′ye çekti. Türkiye ilginç bir ülke. Çok iyi alt yapısı olan, çok kaliteli oteller yapıldı. Oteller olmadan bu iş olmaz. Oteller iyi işletiliyor. Türkiye her şey dahil sistemini zamanında yakaladı ve iyi uyguladı. Rakip ülkeler her şey dahil sistemini uygulamada Türkiye′nin gerisinde kaldı. Türkiye′yi izleyemediler. Türkiye hem iyi oteller yaptı, hem her şey dahili iyi uyguladı.′′


İspanya adalarına giden İngiliz turistlerin de yönlerini Türkiye′ye çevirdiklerini kaydeden Frenzel, ′′Türkiye özellikle İngiltere′den de çok ciddi rakamlar elde ediyor. İngiltere′de de Türkiye′nin imajı değişti. Eskiden İspanya adalarına akan İngiliz turistler yönünü Türkiye′ye çevirdi. İngiltere pazarında Türkiye′nin turizm imajı düzeldi′′ dedi. Fluoxetine online buy Nolvadex online


Türkiye′nin Rusya pazarında da yükselişe geçtiğini ve Antalya′yı ziyaret eden Rus ve Alman turistlerin sayısının eşitlendiğini ifade eden Frenzel, turizmde pazar çeşitlenmesinin önemine işaret etti. TUI′nin bu nedenle Rusya pazarına da girdiğini ve bir hafta önce TUI markasıyla katalog çıkartarak, pazarlama çalışmalarına başladığını söyleyen Frenzel, Rusya′nın gelecekte Almanya, İngiltere ve Fransa′dan sonra dünyanın en çok turist gönderen 4′üncü büyük pazarı olacağı tahmininde bulundu.


Frenzel, TUI′nin Rusya′da pazarın lideri olmayı hedeflediğini, Rusya′nın 20 yılda ulaştığı pazar büyüklüğüne Almanya ve İngiltere′nin 70 yılda ulaşabildiğini kaydetti. Bir soru üzerine, Türkiye′nin büyümesinde rakip ülkelerin payına değinen Frenzel, ′′Her yıl turizm pazarı yüzde 2-3 büyür. Türkiye yüzde 20 büyüyorsa demek ki, yüzde 17′yi rakip ülkelerin payından alıyor. Bu, rekabetin getirdiği büyük bir başarının göstergesidir′′ dedi. where can i buy Plavix

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.